Donaris 930 x 122

etilotest

Video – Piteşti: Acţiune surpriză a poliţiştilor rutieri, cu „mitraliera” de permise în stradă

Piteşti: Acţiune surpriză a poliţiştilor rutieri, cu „mitraliera” de permise în stradă.

Citiți și: Fără precedent în România: Șoferii vor fi luați de radar din elicoptere de luptă Black Hawk

UPDATE ORA 11.30. IPJ ARGEŞ TRANSMITE:

„Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș și Biroului Rutier Pitești au acționat, în dimineața zilei de 26 septembrie a.c., în municipiul Pitești, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și creșterea gradului de siguranță în trafic.

Modul de acțiune a fost predominant preventiv, însă polițiștii rutieri au acționat și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, și a celor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Citiți și: Argeș. Fiind prieten cu șoferul, un polițist a suflat în etilotest în locul acestuia

 

 

În cele două ore în care s-a acționat, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 7.000 de lei, dintre care două pentru alcool și două pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere de pe drumurile din județul Argeș, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Respectarea normelor legale de circulaţie și adoptarea unei conduite preventive sunt în măsură să facă posibilă evitarea sau să limiteze urmările evenimentelor rutiere.”

Ştirea iniţială, ora 8.47.

În această dimineaţă, nu mai puţin de 10 poliţişti rutieri au participat la o amplă acțiune, organizată pe raza municipiului Pitești, pe linia combaterii consumului de alcool de către conducătorii auto.

Cei 10, împărţiţi în cinci echipaje, au acţionat în zona Podul Viilor.

Şoferii au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar documentele auto au fost, de asemenea, verificate.

 

 

A fost testat şoferul unui autoturism Audi. Acesta avea o alcoolemie de 0,05 mg/l în etilotest şi a contestat rezultatul, afirmând că nu a consumat nimic. Un echipaj al Poliţiei a mers împreună cu bărbatul la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice.

 

 

 

Din acest motiv, 24 de ore nu are voie să conducă.

 

 

Un alt şofer, de această dată aflat pe un vehicul de transport marfă, a fost depistat cu aceeaşi valoare: 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Aveţi sancţiune 1.305 Roni, permisul reţinut pentru 3 luni”, i-a transmis poliţistul conducătorului auto.

 

 

Ştire în curs de actualizare

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Alex spune:

    Sunt incredibili!!! 0,05 poate sa fie eroarea aparatului de testare, deci nu ar trebui luat in considerare. Cel putin 0.10 iese si daca ai mancat recent un corn cu sampanie. Deci…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90