Donaris 930 x 122

politia rutiera

Poliția pregătește noi surprize pentru șoferi!

Poliția pregătește noi surprize pentru șoferi!

Citiți și: Drumurile vor fi supravegheate video!

Direcţia Rutieră a Poliției Române va beneficia de 4.000 de tablete pentru preluarea informaţiilor din trafic şi integrarea altor componente specifice muncii operative a poliţiştilor.

Conform Agerpres, sistemul va permite preluarea datelor de pe drumurile publice – informaţii despre infrastructura rutieră și interconectarea mai multor factori implicaţi în domeniul siguranţei rutiere, dar şi semnalarea aspectelor neconforme din trafic, atât către conducătorii auto, cât şi către entităţi cu atribuţii în domeniul de administrare a drumurilor.

Citiți și: Pitești: Rămas fără permis din cauza alcoolului, a fost prins din nou conducând pe străzi

Acesta va putea comunica, prin componenta Infotrafic a Poliţiei Române, cu platformele mobile utilizate de conducătorii auto, în vederea previzionării evenimentelor din trafic şi optimizării rutei, în cazul obstrucţionării traficului – evenimente rutiere, alunecări de teren, evenimente publice, transporturi agabaritice.

A doua componentă va consta în sistemul de Abateri Mobile şi va permite conectarea cu bazele de date naţionale ale Poliţiei Române, întocmirea documentelor specifice activităţii de constatare a contravenţiilor, printarea acestora şi stocarea automată în bazele de date şi integrarea cu Titlul de Creanţă Electronic.

Detalii, AICI – IGPR: Sistem online pentru creşterea siguranţei rutiere şi monitorizarea traficului rutier

gic.ro

Comentarii

570 X 90 POSADA 3