930×122 CAPRA 5

politia rutiera

Poliția pregătește noi surprize pentru șoferi!

Poliția pregătește noi surprize pentru șoferi!

Citiți și: Fără precedent în România: Șoferii vor fi luați de radar din elicoptere de luptă Black Hawk

Direcţia Rutieră a Poliției Române va beneficia de 4.000 de tablete pentru preluarea informaţiilor din trafic şi integrarea altor componente specifice muncii operative a poliţiştilor.

Conform Agerpres, sistemul va permite preluarea datelor de pe drumurile publice – informaţii despre infrastructura rutieră și interconectarea mai multor factori implicaţi în domeniul siguranţei rutiere, dar şi semnalarea aspectelor neconforme din trafic, atât către conducătorii auto, cât şi către entităţi cu atribuţii în domeniul de administrare a drumurilor.

Citiți și: Transport special escortat de polițiști în Argeș. Atenție, trafic restricționat!

Acesta va putea comunica, prin componenta Infotrafic a Poliţiei Române, cu platformele mobile utilizate de conducătorii auto, în vederea previzionării evenimentelor din trafic şi optimizării rutei, în cazul obstrucţionării traficului – evenimente rutiere, alunecări de teren, evenimente publice, transporturi agabaritice.

A doua componentă va consta în sistemul de Abateri Mobile şi va permite conectarea cu bazele de date naţionale ale Poliţiei Române, întocmirea documentelor specifice activităţii de constatare a contravenţiilor, printarea acestora şi stocarea automată în bazele de date şi integrarea cu Titlul de Creanţă Electronic.

Detalii, AICI – IGPR: Sistem online pentru creşterea siguranţei rutiere şi monitorizarea traficului rutier

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90