930×122 CAPRA 5

cornel ionica

(VIDEO) PODUL MINCIUNILOR DIN PITEȘTI. CORNEL IONICĂ: „E ÎNCÂLCITĂ TREABA!”

Podul Minciunilor din Pitești. Da, din Pitești, nu din Sibiu! Are și Piteștiul un pod al minciunilor, minciuni menite să acopere eșecul unui proiect făcut (prost!) cu bani europeni. Minciuni care acum ne costă. La sfârșitul lunii noiembrie 2018, Consiliul Local Pitești a votat un proiect de hotărâre pentru investirea din bugetul municipal a peste 1.266.000 de lei în repararea podului de peste râul Doamnei.

Citiți și: Pitești. Lumea le primește GRATUIT în piețe!

Proiectul a fost votat favorabil de consilieri după ce au existat contre între primarul Cornel Ionică, pe de-o parte, și viceprimarul Sorin Apostoliceanu și consilierii locali Cristian Gentea, Dănuț Dinu și Narcis Sofianu pe de alta.

La momentul respectiv, Cristian Gentea a propus introducerea unui amendament pentru ca municipalitatea să dea în judecată dirigintele de șantier, constructorul și proiectantul. ”Trebuie să recuperăm din sumă, să ne îndreptăm către constructor, către proiectant”, a spus Gentea. Imagini din timpul dezbaterii de atunci:

Citiți și: Decizie de ultim moment! Se întâmplă la Bazinul Olimpic

”Voi vota proiectul cu condiția de a-i acționa în judecată pe proiectant și pe constructor”, a mai afirmat Cristian Gentea, potrivit procesului verbal al ședinței, proces în posesia căruia ePitești a intrat (click pe imagini pentru mărire):

După cum se poate vedea atât din imagini, cât și din procesul verbal, consilierii locali au votat proiectul, însă cu condiția ca Primăria să-i dea în judecată pe cei responsabili. Care este în prezent situația de la podul peste râul Doamnei? L-am contactat telefonic pe primarul Cornel Ionică pentru a ne oferi detalii în acest sens.

”S-a solicitat constructorului inițial, deci conform proiectului, să intervină pentru reparațiile care se impun, datorită faptului că sunt niște probleme în ceea ce privesc rosturile de dilatare. Constructorul a intervenit cu asfalt rece și a făcut reparațiile acelea în jurul acelor rosturi de dilatare, care reprezintă marea problemă a proiectului”, ne declară primarul Piteștiului.

Întrebat dacă lucrările la pod vor rămâne la acest stadiu (adică doar peticeli), Ionică ne spune că nu poate ști momentan: ”Există o expertiză care are și o altă aplicabilitate, o altă precizare și am discutat cu colegii mei, evident în cadrul prevederilor legale și al contractului existent, să vedem ce avem de făcut în continuare”.

Însă, conform sursei citate, este ”probabil” să fie și lucrări mai ample, ”s-ar putea să se intervină chiar la structura asfaltică în zonele afectate”. Lucrări pentru care au fost alocați deja peste 1.266.000 de lei, ca o ”garanție a faptului că vom rezolva problema”, precizează primarul.

Principala problemă este cine va suporta până la urmă cheltuielile. Îi va da Primăria în judecată pe responsabili pentru a recupera banii? L-am întrebat direct pe Cornel Ionică dacă se va face acest demers: ”Sunt mai multe lucruri aici, e încâlcită treaba! Dacă nu vom găsi o soluție amiabilă, din partea părților, probabil că instanța va trebui să intervină. O vom face, adică nu te joci aici! Expertul a impus niște soluții, s-ar putea să se intervină chiar la structura asfaltică în zonele afectate, aici să se stabilească cine suportă cheltuielile”.

Decizia va fi luată de juriști, susține primarul, dat fiind faptul că în proiect sunt implicate mai multe autorități, cum ar fi Uniunea Europeană, care a și finanțat investiția.

”Dacă situația o va impune, vom interveni pe banii noștri să rezolvăm problema, așa spune legea, și să ne îndreptăm împotriva celor vinovați conform experților, care spun Aici trebuia să cutare, aici cutare, aici cutare. Nu sunt costurile inițiale, dar sunt și aici niște bani”, este concluzia discuției cu edilul Cornel Ionică.

Vă reamintim că podul a fost reabilitat și modernizat cu bani de la Uniunea Europeană în anul 2014, aflându-se în perioada de garanție.

În primăvara anului trecut am atras atenția asupra gropilor de pe podul peste râul Doamnei de la intrarea în Pitești dinspre orașul Ștefănești (detalii, AICI).

Firmele care nu cu mulţi ani în urmă au reabilitat (!) şi modernizat (!) podul cu bani europeni, Zeus şi Star Trading, au fost puse de Primărie să repare (subiectul pe larg, AICI). La nici trei luni după aceea au reapărut problemele.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90