Donaris 930 x 122

spitalul de pediatrie

VIDEO: PREFECTUL SOARE I-A CERUT SPRIJIN LUI ARAFAT, PENTRU REZOLVAREA SITUAŢIEI DE LA PEDIATRIE

Prefectul Soare a făcut astăzi declaraţii cu privire la problemele de pe secţia ATI a Spitalului de Pediatrie Piteşti, rămasă cu un singur medic (ceilalţi doi au intrat în izolare).

Citiți și: Ce a fost inaugurat la Spitalul de Pediatrie din Pitești este rar întâlnit în restul țării

Prefectul consideră că mutarea temporară a urgenţelor chirurgicale pediatrice la SJU Piteşti este o soluţie de compromis, însă, deocamdată, singura care poate fi aplicată în cazul unor situaţii care nu pot fi amânate în următoarele 10 zile.

 

Citiți și: Pitești. Astăzi s-a scris istorie la Spitalul de Pediatrie. Este vis!

 

Autorităţile judeţene caută medici pentru Pediatrie, iar Emanuel Soare a anunţat că a făcut demersuri inclusiv către Raed Arafat, prin care a solicitat de urgenţă să fie detaşat un medic chirurg pediatru.

„La Pediatrie a rămas un singur medic anestezist, iar ceilalţi doi au intrat în izolare. Cel care a rămas poate asigura urgenţele doar în prima parte a zilei. După amiaza şi noaptea nu se pot asigura aceste urgenţe. Este vorba despre urgenţe chirurgicale pediatrice.

S-a agreat un parteneriat cu Spitalul Judeţean, prin care, atunci când vor apărea astfel de cazuri, să se poată face la SJU Piteşti. Nu este cea mai bună variantă, dar pentru cazurile care nu pot fi amânate aceasta este soluţia pentru o intervenţie în timpul cel mai scurt”, a declarat Emanuel Soare.

În cazul în care apar urgenţe din cele menţionate, un medic pediatru îi va asista pe doctorii de adulţi de la SJU Piteşti.

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3