930X122 MAIA

spitalul de pediatrie

VIDEO: PREFECTUL SOARE I-A CERUT SPRIJIN LUI ARAFAT, PENTRU REZOLVAREA SITUAŢIEI DE LA PEDIATRIE

Prefectul Soare a făcut astăzi declaraţii cu privire la problemele de pe secţia ATI a Spitalului de Pediatrie Piteşti, rămasă cu un singur medic (ceilalţi doi au intrat în izolare).

Citiți și: Poliția, reacție oficială cu privire la bătaia medicilor de la Spitalul de Pediatrie

Prefectul consideră că mutarea temporară a urgenţelor chirurgicale pediatrice la SJU Piteşti este o soluţie de compromis, însă, deocamdată, singura care poate fi aplicată în cazul unor situaţii care nu pot fi amânate în următoarele 10 zile.

 

Citiți și: ULTIMA ORĂ: URGENŢELE LA COPII NU SE MAI TRATEAZĂ LA PEDIATRIE. MEDICII AU COVID-19

 

Autorităţile judeţene caută medici pentru Pediatrie, iar Emanuel Soare a anunţat că a făcut demersuri inclusiv către Raed Arafat, prin care a solicitat de urgenţă să fie detaşat un medic chirurg pediatru.

„La Pediatrie a rămas un singur medic anestezist, iar ceilalţi doi au intrat în izolare. Cel care a rămas poate asigura urgenţele doar în prima parte a zilei. După amiaza şi noaptea nu se pot asigura aceste urgenţe. Este vorba despre urgenţe chirurgicale pediatrice.

S-a agreat un parteneriat cu Spitalul Judeţean, prin care, atunci când vor apărea astfel de cazuri, să se poată face la SJU Piteşti. Nu este cea mai bună variantă, dar pentru cazurile care nu pot fi amânate aceasta este soluţia pentru o intervenţie în timpul cel mai scurt”, a declarat Emanuel Soare.

În cazul în care apar urgenţe din cele menţionate, un medic pediatru îi va asista pe doctorii de adulţi de la SJU Piteşti.

 

 

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3