New Profesional Consult 930 x 122

dacian cioloș

AVEM PRIM-MINISTRU DESEMNAT!

Chiar acum Klaus Iohannis face o declarație de presă de la Palatul Cotroceni.

Citiți și: Anunțul momentului despre taxele românilor!

Președintele a anunțat numele prim-ministrului pe care l-a desemnat pentru formarea noului Guvern: Dacian Cioloș (foto), fost comisar european pentru Agricultură, prezentat de Iohannis ca independent politic și tehnocrat. Născut în Zalău, Cioloș are 46 de ani și este de profesie inginer agronom. Nu e membru de partid. În perioada octombrie 2007-decembrie 2008 a ocupat funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Guvernul Tăriceanu.

Potrivit Constituției, Dacian Cioloș va cere în termen de 10 zile de la desemnare votul de încredere al Parlamentului asupra Guvernului propus și a programului acestuia. Reunite în ședință comună, Senatul și Camera Deputaților se vor exprima prin vot. Dacă Parlamentul nu va acorda votul de încredere pentru formarea noului Guvern în termen de 60 de zile de la prima solicitare și dacă va respinge cel puțin două solicitări de învestitură, președintele va putea dizolva Legislativul. Într-o astfel de situație ar fi organizate alegeri anticipate.

Citiți și: În sfârșit! Vestea care schimbă soarta noului stadion „Nicolae Dobrin”

Klaus Iohannis a adăugat că întreg Guvernul va fi format din tehnocrați. Viitorul Cabinet Cioloș ar urma să guverneze timp de circa 1 an, până după alegerile parlamentare la termen de anul viitor.

Amintim că după demisia lui Victor Ponta interimatul la conducerea Guvernului a fost asigurat de Sorin Cîmpeanu, ministru al Educației Naționale.

PIZZERIA SAPORI 555 222
eurial 570×90