930×122 CAPRA 5

greseli

IATĂ CE GREŞELI FACI CÂND FIERBI SAU PRĂJEŞTI OUĂ!

Deși pare foarte simplu să gătești ouă, majoritatea persoanelor fie aleg o tigaie nepotrivită, fie pun ouăle în apă fierbinte imediat ce le scot din frigider. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli atunci când gătim ouă.

Citiți și: 5 GREŞELI CARE ÎŢI PERTURBĂ SOMNUL

Ouă fierte

Cei mai mulţi dintre noi pun ouăle în apa fierbinte imediat după ce le scot din frigider. Ne putem trezi astfel cu un ou fiert bine, dar ciobit, deoarece bucăţi din albuş se lipesc de coajă. Cel mai indicat este să pui ouăle într-o oală cu apă rece, apoi să pui oala pe aragaz la foc mare. După ce apa fierbe bine oprește aragazul și acoperă oala cu un capac. Dacă vrei ouă moi, lasă-le să stea 4 minute, pentru ouă mai tari dar cu interiorul mai moale lasă-le 6 minute, iar pentru ouă tari 10 minute. Când sunt gata, nu te apuca să le decojești, ci pune-le la răcit în apă rece.

Ouă prăjite

Pentru început sparge cu grijă ouăle ca să nu scapi și bucăți de coajă și să nu spargi gălbenușul. Ca să eviți asta nu “scăpa” ouăle în tigaie de la o distanță prea mare. De asemenea, nu le găti la o temperatură prea ridicată. Dacă ouăle încep să facă o crustă maronie, înseamnă că focul este prea tare. Vei obține ouă arse la bază și crude deasupra. Ca să-ti iasă perfect, ochiurile trebuie făcute într-o tigaie non-aderentă. Folosește puțin unt sau ulei de măsline. Ouăle ochi trebuie gătite doar pe o parte, iar gălbenușul trebuie să rămână lichid. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90