930 x122 grota rece

ana-maria ion

DEPENDENTĂ DE… HANDMADE! E STUDENTĂ LA UNIVERSITATEA PITEȘTI!

Ana-Maria Ion are 20 de ani şi este studentă la Facultatea de ştiinţe economice, specializarea administrarea afacerilor, a Universității Pitești. De un an Ana-Maria face bijuterii handmade. A început prin a-și investi în cumpărarea materialelor necesare o parte din banii pe care i-a primit în dar la aniversarea zilei sale de naștere.

Citiți și: Un gigant și renumit lanț de magazine din Turcia intră în România

Cum ţi-a venit ideea să confecţionezi bijuterii handmade?

Totul a început din dorinţa de a avea ceva diferit față de restul. Am căutat pe internet diverse poze cu bijuterii, mi-am pus mintea la contribuţie şi am început. Se întâmpla imediat după ce am împlinit vârsta de 19 ani. Atunci am investit o parte din banii primiţi de ziua mea în materialele necesare. Pot spune că a devenit o dependenţă. Prietenele mele dau banii pe haine şi pantofi, iar eu îi investesc în materiale pentru handmade!

Citiți și: ARGEȘ: AMENZI, CONFISCĂRI ȘI DOSAR PENAL LA MAGAZINE DE BIJUTERII ȘI CASE DE AMANET

Ce fel de materiale foloseşti?

Pentru brățări folosesc şnururi din piele întoarsă sau piele, iar pentru cercei utilizez în general bazele din bronz, însă am şi cercei cu pietricele Swarovski cu baza de argint. De asemenea, decorez cu tehnica şerveţelului cutii din lemn şi o mulţime de alte obiecte. Nu mă limitez doar la a face cercei şi brăţări, îmi place ca de fiecare dată să încerc lucruri noi. Sunt, însă, foarte atentă la descrierea materialelor pe care le achiziţionez de pe internet. De multe ori dimensiunea din poze este mai mare decât în realitate.

Ce presupune această tehnică a şerveţelului la care ai făcut referire?

-Presupune recondiţionarea sau înfrumuseţarea diferitelor obiecte. Spre exemplu, se pot decora cu această tehnică materiale din sticlă, ceară sau lemn. Totul începe cu pregătirea obiectului pe care dorim să îl decoram. Mai apoi aplicăm un strat de adeziv special pentru această tehnică, iar ulterior șerveţelul trebuie rupt. Prin rupere el capătă pe obiect o nuanţă mai naturală. Practic, diferenţa dintre şerveţel şi obiect nu mai este vizibilă. După aceea se aplică din nou un strat de adeziv, iar la final un strat de lac.

555×222  MAIA
570×90 MAIA