930X122 MAIA

dacia

EXCLUSIV! UZINA DACIA, ATACATĂ CIBERNETIC?

UPDATE: Informația furnizată în premieră de ePitești este confirmată de Direcția Comunicare Grup Renault România. „O parte a activității de producție a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncționalități ale sistemelor informatice și mai mulți angajați au fost trimiși înapoi la domiciliu în cursul dimineții de sâmbătă, 13 mai.

Citiți și: O surpriză mare de la Dacia!

Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea disfuncționalităților, care, la o primă vedere, sunt o consecință a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global.

Pe platforma de la Mioveni a fost convocată o celulă de criză care urmărește evoluția situației. Vom reveni cu detalii pe măsură ce vom avea noi informații.”, transmite Direcția Comunicare Grup Renault România.

Citiți și: Incredibil ce se întâmplă la Dacia!

Uzina Dacia, atacată cibernetic?

Potrivit unor surse neoficiale, uzina Automobile Dacia din Mioveni ar fi fost azi noapte ținta unui atac cibernetic. Sistemele informatice din uzină ar fi fost serios afectate, blocând total activitatea mai multor secții robotizate. În secțiile respective lucrul ar fi încetat ca urmare a atacului cibernetic, unul fără precedent pentru uzina din Mioveni.

Este posibil ca atacul să fi fost cu un virus informatic care blochează computerele.

Până la această oră, administrația de la Automobile Dacia (încă) nu a transmis o informare oficială cu privire la incidentul care ar fi avut loc azi noapte și la eventualele pagube produse ca urmare a încetării producției. Administrația nu a comunicat dacă ar fi vorba de un atac cibernetic de amploare sau de o defecțiune majoră neprovocată voit la sistemele informatice din uzină.

Sursele noastre spun că, din cauza atacului cibernetic care ar fi afectat uzina, astăzi la Dacia nu s-ar lucra în schimbul I. În următoarele zeci de minute, angajații ar urma să afle dacă problema a fost rezolvată și dacă se va lucra în schimbul II.

Amintim că în ultimele zeci de ore în mai multe țări din întreaga lume, inclusiv România, au fost semnalate atacuri cibernetice.

„Este cel mai mare atac de tip ransomware din istorie.”, spun specialiștii, citați de Mediafax. Conform sursei citate, atacurile au fost lansate cu virus informatic care blochează computerele şi care solicită plăţi în valoare de 300 de dolari pentru deblocare, în moneda virtuală Bitcoin.  „Este vorba de un atac uriaş.”, reclamă specialiștii.

Nu se știe dacă atacul care ar fi avut loc azi noapte la uzina Automobile Dacia din orașul argeșean Mioveni s-ar fi manifestat în același fel ca cel descris mai sus.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3