930×122 CAPRA 5

banane

7 BENEFICII ALE CONSUMULUI DE BANANE

Bananele conţin trei tipuri de îndulcitori – sucrosă, fructoză şi glucoză, toate combinate cu fibre. Consumul unei singure banane îţi dă un impuls instant şi susţinut de energie, iar două banane îţi oferă energie pentru 90 de minute. De aceea nu e de mirare că ele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe. În plus consumul de banane previne multe boli și stări de rău.

Citiți și: Șoferii care suferă de această boală comună, fără permis!

Dușmanul depresiei
Rezultatele unui studiu au demonstrat că persoanele suferinde de depresie care au mâncat o banană s-au simţit apoi mult mai bine. Asta deoarece aceste fructe conţin un tip de proteină pe care corpul o transformă în serotonină, care te face să te relaxezi și care îți îmbunătățește stare generală.

Scade presiunea sangvină

Citiți și: CUM SĂ BEI ALCOOL FĂRĂ SĂ TE ÎMBEŢI

Acest fruct tropical este bogat în potasiu şi sărac în sare, ceea ce îl face perfect pentru scăderea presiunii sangvine.

Dau putere creierului

S-a dovedit că elevii care mănâncă banane la micul dejun au o capacitate mult mai mare de a acumula cunoştinţe.

Te scoate din mahmureală
Unul dintre cele mai rapide moduri de a scăpa de mahmureală este un milkshake de banane, îndulcit cu miere. Bananele calmează stomacul, iar cu ajutorul mierii restabileşte nivelul zahărului din sânge. Laptele te rehidratează.

Bune împotriva arsurile de stomac

Bananele au un efect natural antiacid. Dacă suferi, așadar, de arsuri stomacale, încearcă să mănânci o banană.

Calmează nervii
Bananele conţin vitamina B, care ajută la calmarea nervilor. Presiunea de la locul de muncă, de pildă, provoacă diverse pofte pe care încerci să le controlezi de obicei ronţăind chipsuri sau mâncând dulciuri. Mai bine optează pentru o banană! Îți va reechilibra nivelul de zahăr din sânge.

Controlează temperatura corpului

În multe culturi bananele sunt considerate un fruct răcoritor, care scade temperatura psihică şi emoţională a viitoarelor mame. De exemplu, în Thailanda viitoarele mămici mănâncă banane pentru a se asigura că bebeluşul se va naşte cu o temperatură a corpului cât se poate de bună. (Sursă şi foto: euforia.tv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3