NOR CURIER 930X122

banane

5 LUCRURI SURPRINZĂTOARE PE CARE LE POŢI FACE CU COJILE DE BANANĂ!

Ai impresia că o coajă de banană are menirea doar să protejeze fructul, după consumul acestuia locul ei fiind la gunoi? Ei bine, există lucruri surprinzătoare pe care le poţi face cu cojile de banană.

Citiți și: Aceste persoane vor fi scutite de impozit!

Banana poate fi considerată un fruct-minune, cea verde fiind eficientă în prevenirea, dar şi în tratarea ulcerului, precum şi în suprimarea pietrelor la rinichi. În timp ce banana verde este un bun antidiareic, fructul copt protejează pielea împotriva radiaţiilor solare. Mai mult, are numeroşi antioxidanţi, contribuind la încetinirea ritmul de îmbătrânire a celulelor. Indiferent că ştim sau nu benefiicile bananei, atunci când consumăm acest fruct, aruncăm din obişnuinţă coaja, fără să avem habar de utilităţile multiple ale acesteia.

Atenuează mâncărimile şi iritaţiile

Citiți și: Femeie înțepată de scorpion după ce a cumpărat banane

Dacă te-a pişcat un ţanţar o altă insectă, tamponează zona cu coajă de banană, pentru că vă ajută la reducerea mâncărimii şi a iritaţiei.

Albeşte dinţii

Freacă bucăţi dintr-o coajă de banana pe dinţi, timp de două minute pe zi, de fiecare dată când te speli pe dinţi. Coaja de banană conţine magneziu şi potasiu care contribuie semnificativ la curăţarea smalţului dentar.

Tratează vânătăile şi alte răni

Fiind bogată în potasiu, coaja de banană accelerează procesul de vindecare a rănilor aparute la nivelul pielii.

Tratează acneea

Masează delicat zona cu probleme de acnee timp de zece minute cu o coajă de banană şi apoi lasă substanţa să acţioneze cât mai mult timp posibil până să te speli. Repetă această activitate zilnic şi vei scăpa de acnee.

Îndepărtează negii

Ia o bucată de coajă de banană, pune-o peste neg şi fixeaz-o cu un plasture sau un pansament. Veţi scăpa rapid de această problemă inestetică datorită conţinutului ridicat de potasiu pe care-l are. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3