930 x122 grota rece

afectiuni

BENEFICIILE SOCULUI

Este ingredientul principal al unei băuturi delicioase şi răcoritoare: socata. Calităţile socului nu se opresc în zona culinară, această plantă ajutându-te să te fereşti de numeroase boli.

Citiți și: Aceste persoane vor fi scutite de impozit!

Un calmant natural

Dacă suferi de reumatism sau de dureri de spate ori intercostale, prepară o infuzie din 100 de grame de flori, frunze şi fructe de soc la trei litri de apă clocotită, pe care o adaugi în apa de baie. De asemenea, poţi face un decoct din doi pumni de scoarţă de soc la un litru de apă. Se fierbe amestecul până scade la jumătate şi se bea întreaga cantitate rămasă de trei ori pe zi. Pentru a calma nevralgiile poţi să iei în fiecare zi câte cinci linguri cu suc din fructe de soc, administrat înainte de masă. Ai nevoie de 20 de grame de fructe de soc, pe care le zdrobeşti până devin o pastă. Apoi pasta se pune într-un tifon şi se stoarce cu mâna până obţii un suc închis la culoare.

Citiți și: Noi beneficii: Aceste persoane beneficiază

Combate infecţiile respiratorii

Atunci când te încearcă o răceală, o gripă sau o altă infecţie respiratorie bea trei-patru căni pe zi cu ceai din flori de soc. În acest fel vei scăpa de usturimea în gât, de durerile de cap, de febră şi de tuse. De altfel, infuzia este indicată şi în caz de bronşită, astm, faringită, sinuzită sau de boli pulmonare, reducând inflamaţia căilor respiratorii, ajutând la elimnarea secreţiilor în exces şi stimulând apărarea naturală a organismului.

De ajutor în infecţiile urinare

Pentru a trata afecţiunile urinare sau renale este indicat decoctul de soc. Acesta se face dintr-o linguriţă cu fructe zdrobite, care se fierb timp de trei minute în 250 de ml de apă. Se beau una-două căni pe zi. Simptomele cistitei vor fi reduse şi dacă bei o cană cu infuzie din flori de soc înainte de culcare. (Sursa: clicksănătate, Foto: sănătate.bzi.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA