930 x122 grota rece

beneficii

SEMINŢELE DE PEPENE AU CALITĂŢI EXCEPȚIONALE

Semințele de pepene verde trec neobservate, dar potențialul lor este enorm. Sunt consumate, de obicei, semințele de floarea-soarelui și cele de dovleac, dar cine nu consumă semințe de pepene verde trebuie să știe că risipește o importantă sursă de fibre, minerale, proteine și grăsimi.

Citiți și: Aceste persoane vor fi scutite de impozit!

Ca și în cazul semințelor de floarea-soarelui ori de dovleac, principalul element component al cojilor semințelor de pepene verde este fibra, iar sămânța din interior se evidențiază prin abundența de substanțe nutritive. În cazul semințelor de pepene verde, cantitatea de magneziu (515 mg/100 g) și de oligoelemente, precum zincul (10, 2 mg/100 g) și manganul (1, 6 mg/100 g), este deosebit de relevantă. În plus, este de remarcat aportul de proteine (28, 3 g/100 g) și de grăsimi (47, 4 g/100 g), mai ales polinesaturate (28, 1 g/100 g).

Ce beneficii sunt în privința sănătății? Consumul de semințe de pepene verde este o bună modalitate de a mări cantitatea de proteine vegetale din dieta noastră. Aceasta ajută la menținerea masei musculare, pe lângă faptul că aduce grăsimi sănătoase, care au capacitatea de a regla valorile colesterolului din sânge.

Citiți și: Noi beneficii: Aceste persoane beneficiază

Există, însă, și un inconvenient, în sensul că semințele de pepene verde se digeră greu. De aceea ar trebui să se consume o mână de semințe pe săptămână. Pentru a se evita tulburările gastrice, mai este recomandat ca semințele de pepene verde să fie consumate după ce în prealabil sunt uscate în cuptor și mărunțite. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90