930 x122 grota rece

beneficii

BENEFICIILE SOMNULUI DE DUPĂ AMIAZĂ

Vă amintiți somnul de după amiază pe care părinții ne obligau să îl facem? Era fix atunci când erau cele mai frumoase desene animate la televizor, iar nivelul de energie era la cote maxime. Nu voiam să dormim, dar pe măsură ce am crescut, somnul de după amiază a devenit un lux, un lux după care tânjim și astăzi. Iată care sunt beneficiile unui somn scurt (jumătate de oră, o oră) de după amiază:

Citiți și: Aceste persoane vor fi scutite de impozit!

Răbdarea

Te simți frustrat și nu mai ai răbdare? Dormi o oră la prânz înainte de o activitate și vei vedea că vei fi mult mai răbdător după aceea.

Citiți și: Noi beneficii: Aceste persoane beneficiază

Crește atenția

Studiile au arătat că piloții de avioane sunt mult mai atenți după un somn de după amiaza de numai 10 minute. Somnul poate varia 30-40-10 minute.

Doar gândindu-te la somn te ajută

Un studiu realizat de cercetătorii britanici a dezvăluit faptul că doar anticipând somnul te ajută să te linștești și să te relaxezi.

Te ajută să îți amintești

Somnul de după amiază face minuni pentru memorie. În timpul somnului, informațiile sunt procesate mult mai ușor decât în mod conștient, astfel, îți vei aminti mult mai ușor informațiile de care ai nevoie după o oră de somn la prânz.

Îmbunătățește creativitatea

Dacă ai probleme cu creativitatea este timpul să dormi puțin la prânz. Studiul condus de Sarah Mednick conchide că somnul de după amiază îmbunătășește creativitatea.

Te ajută să lupți contra bolilor 

Siestele grecești sunt benefice deoarece somnul luptă împotriva stresului. Ciclul natural de somn este format din două părți, de aceea, ne simțim mai somnoroși după amiază.

(Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90