EcoMoto 930×122

beneficii

CEAIUL DE SOC ARE EFECTE MIRACULOASE

Socul (Sambucus nigra) este o plantă cu efecte terapeutice puternice, care poate trata şi preveni un număr mare de afecţiuni.

Citiți și: Aceste persoane vor fi scutite de impozit!

Florile şi fructele de soc sunt folosite în cazurile de herpes simplex, în probleme reumatice, inflamaţii ale căilor respiratorii, în reducerea inflamaţiilor și calmarea iritaţiilor. De asemenea, ceaiul de soc are efect diuretic şi este foarte eficient în detoxifierea organismului, deci și pentru pierderea în greutate. Frunzele de soc au și puternice proprietăţi insecticide.

Pe de altă parte, florile de soc sunt folosite în mod tradiţional pentru tratarea gripei, răcelii, sinuzitelor, stărilor febrile (reduce febra) şi a așa-numitei febre a fânului. Fructele au efect analgezic, dar şi proprietăţi laxative (fiind foarte eficiente în constipaţie) şi diaforetice.

Citiți și: Noi beneficii: Aceste persoane beneficiază

Cu ceai de soc se pot distruge eficient şi viermii intestinali. Socul este un remediu natural în lupta cu obezitatea, datorită proprietăţilor sale laxative şi diuretice, ajutând la detoxifierea organismului şi la eliminarea excesului de apă din organism. Alte utilizări ale ceaiului de soc: stimulează sistemul imunitar, tratează infecţiile urechii și stimulează circulaţia. (Sursă şi foto: frunză-verde.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90