EcoMoto 930×122

dobrin

NU TE VOM UITA NICIODATĂ!

Inegalabilul Nicolae Dobrin ar fi împlinit astăzi 67 de ani. Cel mai bun fotbalist român din toate timpurile s-a născut în Pitești pe 26 august 1947.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Descoperit de Leonte Ianovschi, a debutat în prima divizie a fotbalului românesc la doar 14 ani. Cu FC Argeș a câștigat de două ori titlul de campioană a României, în 1972 și 1979. Dobrin a îmbrăcat tricoul echipei naționale de 48 de ori, marcând 6 goluri pentru România. Cu naționala s-a calificat la Campionatul Mondial din Mexic, din anul 1970. Din păcate, nu a evoluat niciun minut din cauza unui conflict cu antrenorul Angelo Niculescu. L-a dorit până și Real Madrid, dar transferul nu a putut fi perfectat din cauza restricțiilor existente în timpul regimului comunist.

Cetățean de onoare al Piteștiului, „Gâscanul” a murit în Pitești, pe 26 octombrie 2007, răpus de un cancer la plămâni. Abia după moartea sa președintele țării, Traian Băsescu, l-a decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în semn de înaltă apreciere și admirație pentru excepționala lui carieră de fotbalist. Deși așa s-ar fi cuvenit și în ciuda faptului că primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, le-a adresat o cerere în acest sens președintelui și prim-ministrului de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, din păcate la moartea „Prințului din Trivale” nu a fost declarată zi de doliu național.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90