930 x122 grota rece

Arges

ZECI DE ELEVI, PRINȘI DE POLIȚIE TRĂGÂND CHIULUL

Polițiști și reprezentanți ai unităților de învățământ au făcut controale la chioșcurile din zonele școlilor și liceelor din Argeș și au căutat în baruri, în puburi sau la păcănele ori biliard elevii care chiuleau de la ore.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

„În perioada 16-20 noiembrie anul curent poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic, prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, reducerea absenteismului, consumului de droguri şi vagabondajului şi pentru identificarea agenţilor economici care nu respectă normele privind asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor.

Astfel, în această perioadă 120 de poliţişti împreună cu 39 de reprezentanţi din cadrul unităţilor de învăţământ au organizat 71 de controale pentru atingerea obiectivelor propuse.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Poliţiştii au efectuat verificări la 67 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în zona unităţilor de învăţământ pentru verificarea respectării H.G. 128/1994 privind asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor şi au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.625 de lei. 36 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991.

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate poliţiştii au identificat 46 de elevi care absentau nejustificat de la orele de curs.

Poliţiştii argeşeni vor acţiona în continuare pe raza judeţului în vederea prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar.”, informează Biroul de Presă al Poliției Argeș.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3