930 x122 grota rece

măşti

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: NOI PRECIZĂRI IMPORTANTE CU PRIVIRE LA MĂȘTI

După ce, recent, Centrul american pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC) a revenit asupra recomandărilor anterioare făcute în contextul pandemiei, astfel încât, în prezent, consideră că purtarea măștilor simple din textile ar putea încetini răspândirea coronavirusului, oficialii români vin cu noi precizări.

Citiți și: Investiție majoră! Este benefică pentru șoferii din România

Ministerul Sănătății a postat cu puțin timp în urmă, pe pagina sa oficială de Facebook, un anunț cu privire la purtarea măștilor și la nivelul de protecție asigurat de acestea în funcție de materialul din care sunt confecționate:

🔵 Măștile simple chirurgicale au o protecție net superioară celor textile.
🔵 Purtarea de măști textile poate ajuta la reducerea transmiterii coronavirusului către ceilalți, dar ele nu oferă protecție purtătorului.
🔵 Păstrarea distanței fizice și a igienei riguroase a mâinilor sunt principalele metode de prevenire a coronavirusului.
🔵 Chiar dacă purtăm mască, trebuie să păstrăm o distanță de minimum 3 pași mari față de ceilalți.
🔵 Ne dezinfectăm/spălăm pe mâini înainte și după ce ne punem măștile și nu le atingem când le purtăm.
🔵 După fiecare purtare, măștile textile trebuie spălate: este suficientă o spălare la mașina de spălat.

Citiți și: Șpagă cu … cârnați de Pleșcoi la Ministerul Sănătății

Potrivit Centrului American pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC), și măștile textile ar putea încetini răspândirea coronavirusului.

Astfel de măști sunt utile în special în locurile unde distanța fizică este dificil de menținut: cozi, magazine sau farmacii mici, mijloace de transport aglomerate etc.

„Această recomandare poate fi folosită ca o măsură suplimentară de sănătate publică.

CDC subliniază că astfel de măști nu trebuie purtate de copiii de sub 2 ani sau de persoane cu probleme respiratorii.

Se menține recomandarea conform căreia măștile simple chirurgicale au o protecție net superioară celor textile.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ferm purtarea măștilor chirurgicale sau a măștilor de protecție speciale în mediul spitalicesc. Materialele din care sunt fabricate măștile textile nu protejează suficient în mediul spitalicesc.

Instituțiile internaționale de sănătate publică își actualizează recomandările în funcție de evoluția pandemiei. Țări europene precum Cehia, Slovacia, Austria și Bulgaria au început recent să recomande sau să impună folosirea măștilor”, precizează Ministerul Sănătății.

(Foto: descriptiv. Sursa: gulfnews.com)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90