New Profesional Consult 930 x 122

mario paun

Începe războiul pe Trivale? Dezvăluirile lui Păun despre proiectul care încinge spiritele

EXCLUSIV. Începe războiul pe Trivale? Dezvăluirile lui Păun despre proiectul care încinge spiritele

Citiți și: Mario Păun: Cum să ajungi la universități de top și să construiești o carieră de invidiat

Un nou proiect imobiliar propus a se realiza în zona Poarta Eroilor de pe strada Trivale din Pitești stârnește dezbateri și controverse aprinse.

Citiți și: Accident în Pitești: Două autoturisme implicate

Oamenii din zonă au multe lucruri de obiectat cu privire la acest proiect, începând de la faptul că ar afecta un monument istoric, așa cum este Poarta Eroilor, și până la capacitatea insuficientă a canalizării de a mai face față încă unui imobil.

Riscul unei alunecări de teren, destabilizarea terenurilor adiacente, precum și probleme legate de declivitatea terenului și traversarea acestuia de o conductă de distribuție a gazelor naturale sunt alte aspecte aduse în discuție de către vecinii revoltați.

Se dau bani de la stat! Cine beneficiază!

Dezvoltatorul proiectului este Luminița Păun, aceasta prezentând planuri pentru un complex de locuințe și spații multifuncționale pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați.

Vorbim despre o clădire cu un regim de înălțime de S+P+2E care include amenajarea spațiilor verzi pe cel puțin 593 mp și crearea a 10 locuri de parcare subterane.

ePitești.ro a relatat – ca de obicei – EXCLUSIV- pe larg, despre acest subiect

Detalii, AICI – Conflict deschis pe Trivale! Vecinii amenință

și AICI – Pitești. Ce se va întâmpla pe strada Trivale! S-a decis!

Așa cum este și firesc, atunci când sunt dispute pe un subiect, trebuie să vedem ce au de spus părțile implicate.

Context

Asociația Strada Trivale Pitești a depus o solicitare către Primăria Pitești și alte autorități responsabile cu acordarea avizelor pentru proiectul imobiliar propus.

Locuitorii din apropierea Porții Eroilor au exprimat, în scris, nemulțumirile lor față de construcția planificată.

Prezentăm aici solicitarea oficială:

În urma ședinței asociației noastre, din data de 12.12.2023, studiind toate informațiile, la care am avut acces, în ceea ce privește construcția imobilului din mun. Pitești, str. Trivale, nr.56, avem de făcut următoarele observații:

– canalizarea străzii nu va putea, nu este dimensionată ca să preia apele menajere a unui nou imobil de asemenea dimensiuni (în zilele foarte ploioase, când se strânge multă apă, nu face față și canalele refulează, inundând subsolurile clădirilor de pe stradă)

– dorim să se facă o nouă expertiză a dealului în care va fi săpată fundația pentru că săpăturile vor afecta structurile de rezistență ale clădirilor din coama dealului;

– după cum știți, pentru că v-am informat de nenumărate ori, există o circulație haotică a mașinilor și o problemă a parcărilor pe stradă, de când fostul primar Pendiuc a desființat semnul interzis. O nouă clădire, cu multe spații comerciale la parter, va aglomera și mai mult strada. Imobilul va avea 8 apartamente și asigură doar 10 locuri de parcare; (?)

– imobilul se construiește în imediata apropiere a unui monument istoric. Dorim ca, cineva de la ministerul de resort, să studieze și să facă un raport în ceea ce privește impactul pe care îl va avea construcția respectivă pentru Poarta Eroilor.

Pentru toate aceste considerente vă informăm că ne opunem construcției și, dacă nu veți ține cont și de părerea noastră, noi fiind organizația care reprezintă majoritatea locuitorilor de pe stradă, vom folosi toate mijloacele, pe care legea ni le pune la dispoziție, pentru a împiedica realizarea construcției.

Primăria din Pitești le-a oferit un răspuns cuprinzând toate detaliile solicitate. Detalii, AICI – Conflict deschis pe Trivale! Vecinii amenință

CE RĂSPUNDE INVESTITORUL IMOBILIAR: DECLARAȚII EXCLUSIVE PENTRU EPITEȘTI.RO

Am luat însă legătura cu Mario Păun, fiul Luminiței Păun (cea care este trecută în acte ca și beneficiar al investiției imobiliare), care arată că, din punctul de vedere al dezvoltatorului imobiliar, nu ar exista probleme.

Mario Păun afirmă că sunt respectate toate cerințele

,,Nu cred că 8 apartamente pot influența în vreun fel (n.r. zona)… Adică, dacă vorbeam de zeci de apartamente, așa puteam să înțeleg, dar pe CUT (n.r. coeficient de utilizare a terenului) 8 apartamente ar fi cu 16 oameni.

Nu cred că se face o diferență într-un fel.”, spune Mario Păun.

,,Luăm în calcul cei mai mici indicatori posibili”

Pe de altă parte, acesta declară că nu se impune o nouă expertiză a dealului în care va fi săpată fundația pentru că săpăturile nu vor afecta structura de rezistență a clădirilor din coama dealului.

,,Clădirea este poziționată în partea din față.

Trebuie să fie mai în aliniament cu celelalte clădiri, de la stradă și până în spate mai sunt 1.000 de metri lăsați liberi.

Probabil, cei care reclamă nu au studiat bine proiectul, părerea mea.”, afirmă Mario Păun, care are un răspuns și cu privire la faptul că mașinile noilor rezidenți ar urma să afecteze traficul și așa greoi de pe strada Trivale.

,,Vor fi 8 apartamente în plus.

Dacă eu îmi deschid un bar, o cafenea, orice comercial, există posibilitatea să fie mai mulți oameni la mine decât 8 oameni care locuiesc pe strada respectivă.

Deci vreau să luăm în calcul cei mai mici indicatori posibili. Nu există mai mici de atât, 0,7 din teren.”, răspunde Mario Păun.

,,Dreptul meu de proprietate e afectat”

Bani mai mulți pentru copii!

O altă nemulțumire este aceea că imobilul se va construi în imediată apropiere a unui monument istoric.

,,Toate avizele se iau în urma unui aviz de la Ministerul Culturii.

Avizul de la Minister a venit cu revenire de 3 ori până în momentul în care Ministerul Culturii a convenit că acea clădire se încadrează în peisaj, adică tăia din față aliniamentul stradal, etc.

Inclusiv pentru o conductă de gaze care este subteran, alocată subteran, mi-au cerut din nou (n.r. avize) Ministerul Culturii.

Facem solicitare către Distrigaz, societatea ne oferă o soluție, noi plătim mutarea conductei de gaze, conform dorinței Distrigaz, din banii noștri.

Dar, din păcate, dreptul meu de proprietate e afectat atunci când taie un colț din terenul meu o conductă publică.

Nu ar fi trebuit să fac asta, dar tot pe banii mei. Adică ei au cerut Ministerul Culturii inclusiv pentru o conductă care intră subteran. Din punctul meu de vedere, asta este un abuz. Adică dacă există ceva subteran invizibil, nu se vede, nu?

Orice autorizație sau avizare se face ca la carte, cu anumite condiții: să nu cadă malul, să fie structură, să fie verificată de verificator, să treacă pe la Ministerul Culturii, pe la Ministerul Mediului, pe la ISU… Toate sunt abilitate de zeci de instituții.

În momentul de față ne-am obținut toate avizele pentru PUD (n.r. Planul Urbanistic de Detaliu).

Urmează din nou obținerea tuturor avizelor pentru autorizația de construcție”, încheie Mario Păun.

Vom urmări evoluția proiectului!

Așadar, din punctul de vedere al vecinilor sunt probleme cu acest proiect, motiv pentru care aceștia au și răbufnit, dar dezvoltatorul imobiliar afirmă că are toate avizele necesare iar construcția nu va afecta în niciun fel stabilitatea solului, situația urbanistică, traficul sau monumentul istoric.

Noi privilegii pentru bugetari!

De multe ori, pentru astfel de conflicte se ajunge și la contestații în instanță.

Dezbatere aprinsă probabil că va continua.

Vom urmări evoluția proiectului și vom informa cititorii noștri în timp util cu privire la aceasta.

555×222 grota rece
570×90 MAIA