930 x122 grota rece

gripa-porcina

70 de pitesteni posibili purtatori ai virusului A H1N1! Spitalele in carantina!

Pitesti. 02 noiembrie 2009.
Posibil focar de gripa noua A H1N1 in zona Gavana! Autoritatile medicale din Arges incearca sa identifice si sa verifice toate cele 70 de persoane din Pitesti care au format grupul de excursionisti din care a facut parte si adolescentul de 15 ani diagnosticat cu virusul A H1N1. Inprezent baiatul se afla sub tratament la domiciliu, familia sa refuzand internarea la institutul Matei Bals, din Capitala. Conform declaratiilor prefectului Ghorghe Davidescu majoritatea persoanelor care au intrat in contact cu adolescentul infestat sunt din cartierul pitestean Gavana. Marti dimineata, la ora 09.00, prefectul a convocat Comitetul de Urgenta pentru a stabili masurile care se pot lua si pentru a limita raspandirea virusului la nivelul judetului nostru.
Ca urmare a acestei explozii de noi cazuri, Ministerul Sanatatii a dispus ca toate unitatile spitalicesti din tara sa intre, incepand de astazi, 02 noiembrie, in carantina. Vizitele au fost limitate in incinta unitatilor, iar campania de vaccinare va incepe pe 26- 27 noiembrie.
555 de noi cazuri de imbolnăvire cu virusul A H1N1 au fost confirmate deja in Romania, boala raspandindu-se in mai multe orase ale tarii printre care si Pitestiul. 174 de bolnavi sunt in continuare sub tratament, fiind diagnosticati doar in ultima saptamana.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90