930×122 CAPRA 5

medic

Doctorii de familie mai dau cel mult 30 de zile de concediu de odihna intr-un an

Medicii de familie vor fi obligaţi să elibereze certificate de concediu medical cu o durată de cel mult 10 zile, faţă de cele 14 zile prevăzute până acum, potrivit unui Ordin al Ministerului Sănătăţii.

Totodată, numărul de zile de concediu acordate de medicii de familie, într-un an, nu va putea depăşi 30 de zile calendaristice.

În cazul menţinerii incapacităţii temporare de muncă pentru aceeaşi afecţiune, concediul medical se poate prelungi de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, iar, în caz de internare, în etape succesive de cel mult 30 de zile calendaristice, ar putea fi acordate până la 90 de zile calendaristice de concediu în decursul unui an, socotit de la prima zi de îmbolnăvire.
În acelaşi timp, durata cumulată a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporară de muncă nu va mai depăşi 30 de zile calendaristice, socotite de la prima zi de îmbolnăvire, indiferent de cauza acesteia, faţă de 45 de zile câte erau prevăzute pana acum. Noul Ordin prevede ca, după însumarea celor 30 de zile calendaristice de concediu medical acordate de către medicul de familie, eliberarea certificatelor de concediu medical să se efectueze numai de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare. {loadposition inside}

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90