930×122 CAPRA 5

cati

In control la Pitesti, Ecaterina Andronescu a cerut schimbarea directorului de la Dima

Pitesti. 18 iunie 2009.
Ecaterina Andronescu, minsitrul Educatiei, a venit intr-o vizita de control pe neanuntate in Arges. Si mai bine nu venea, cel putin pentru directorul de la „Dima”, Ilie Mihailescu, pentru ca prima oprire a fost chiar la liceul acestuia. Santier peste tot, nicio finisare pe nicaieri, usi incuiate, putini oameni care sa le deschida, constructori care nu au stiut ce sa raspunda in afara de cifre exorbitante si, mai ales, un director care a reusit sa scoata din sarite si pe ministru, si pe presedintele C.J. Arges, Constantin Nicolescu, si pe primarul Pendiuc.
La fostul Liceu 7, au inceput ample lucrari de renovare si modernizare a intregului campus de la sali de clasa, ateliere, pana la sala de sport, dar nu au mai fost alocate fonduri pentru finalizarea lucrarilor, fonduri oferite in totalitate de ministerul Ecaterinei Andronescu. Directorul Ilie Mihailescu a picat testul inca de la prima intrebare. Dupa ce i-a spus ca in liceul invata 1.200 elevi si ca are ca are profil mecanic si contructii, directorul nu a putut sa-i raspunda clar cate cadre didactice are, cate titulare si cate suplinitori si mai ales cate norme. Din acest moment, toate au mers prost pentru director. Usile nu se deschideau, lucrari facute cam pompierisitc, nicio sala finisata, dezordine oriunde te uitai. De fapt, exista un atelier prezentat ca finalizat, dar cu banci vechi. Directorul nu a fost in stare sa raspunda nici care sunt ultimele dotari ale atelierelor scolii si daca a luat ceva prin vreun program PHARE. A raspuns in schimb vicepresedintele C.J. Arges, Florin Tecau, mult mai bine informat decat directorul. Intregul alai s-a deplasat in atelierul unde ar fi trebuit sa se afle dotarile cele noi, cu inspectorul general Neculai Negoita- tacut- cu tot. In sala de sport, si ea in lucru, aceeasi dezordine si pretentia unei sume de 2 miliarde lei vechi pentru finalizare, inclusiv cu parchet nou. Ecaterina Andronescu s-a mai oprit in Pitesti si la Scoala nr. 10, unde a vizitat noua gradinita, moderna, ridicata chiar in curtea scolii. Directorul de aici a fost insa mult mai bine pregatit si l-a satisfacut cu raspunsurile date pe ministru.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90