Donaris 930 x 122

cetatea poenari

ACOPERIŞ LA CETATEA POENARI

Acoperiş la cetatea Poenari. La Consiliul Judeţean Argeş a avut loc astăzi conferinţa de lansare a proiectului de reabilitare cu bani europeni a cetăţii Poenari, construită de Vlad Ţepeş, amplasată pe Transfăgărășan, în comuna Arefu.

Citiți și: Punct major de atracţie în Argeş, se închide pentru o perioadă îndelungată

În premieră, autorităţile au anunţat că unul dintre cele mai importante turnuri ale cetății – donjonul iniţial, construit, se pare, prin anul 1300 – va avea un acoperiş transparent. Rolul acoperișului va fi de protejare împotriva intemperiilor vremii.

Lucrările – evaluate la 10.800.000 de lei – vor viza și dezumidificarea pereţilor, reabilitarea zidăriei și a scărilor de acces, construirea unui lift și amenajarea unei parcări la poalele dealului pe care se află cetatea (amănunte despre investiție puteți citi AICI).

Citiți și: (VIDEO) CUM ARATĂ CETATEA POENARI RECONSTITUITĂ DIGITAL

Autoritățile județene susțin că lucrările ar urma să înceapă în acest an și să se încheie anul viitor. Termenele exacte de execuție urmează să fie stabilite.

Anul trecut, potrivit datelor oficiale, la cetate au fost înregistraţi 80.000 de turişti. Se speră ca în urma lucrărilor de modernizare numărul turiştilor să se dubleze, cel puţin.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441