NOR CURIER 930X122

cristian gentea

    „BIBLIA” CU PROIECTE PENTRU PITEŞTI A LUI CRISTIAN GENTEA

    Programul electoral al lui Cristian Gentea este unul stufos. Un document cu peste 50 de pagini unde proiectele, măsurile şi analizele de impact pentru Piteşti sunt trecute la liniuţă, unele sub altele. O să-i spun”Biblie” fiindcă sloganul lui Gentea, „Om de cuvânt, Primar de cuvânt” sugerează că se vor respecta întocmai aceste planuri.

    Citiți și: În sfârșit! Vestea care schimbă soarta noului stadion „Nicolae Dobrin”

    Vă recomand să o citiţi şi să continuaţi să fiţi implicaţi cu privire la deciziile care se iau în municipiu, pe cât posibil.

    Printre cele mai importante proiecte, aş menţiona:

    Citiți și: Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de milioane de lei

    -Modernizarea reţelei de canalizare

    -Reabilitarea termică (70 de kilometri de conducte ale reţelei de distribuţie)

    – Realizarea a două noi poduri peste râul Argeș, pentru a se asigura decongestionarea traficului, unul în zona Mărăcineni, care va asigura legătura cu autostrada Pitești – Sibiu, și altul în zona Lânăriei, care va asigura legătura cu autostrada Pitești – București, precum și demararea demersurilor de execuție a centurii de vest a orașului.

    – Achiziția prin fonduri europene a 40 de autobuze electrice (proiect deja demarat)

    -Parcul Industrial din Piteşti (nu este o noutate, ci o promisiune a multor candidaţi care au încercat să câştige Primăria)

    -Amenajarea unei suprafețe de 15 ha din Pădurea Trivale, prin realizarea de piste pentru biciclete și alei pietonale, fără a modifica ecosistemul

    – Reducerea birocraţiei

    Şi acum, câteva promisiuni despre am dubii că se vor materializa:

    -Acordarea de vouchere de tip “Mama și copilul” în valoare de 1.000 lei, cu ajutorul cărora se pot achita testele care nu sunt decontate de Casa de Sănătate și pe care femeile gravide nu și le permit.

    Înființarea unui centru medical de geriatrie și îngrijire paliativă, carese adresează multiplelor aspecte ale suferinței pacienților cu venituri reduse sau inexistente, recunoscându-se totodată importanța participării familiei în procesul de îngrijire și necesarul de suport acordat familiei pacientului.

    Acordarea de sprijin pentru reabilitarea clădirilor din zonele istorice (Sfânta Vineri și Târgul din Vale). Aici,  formularea care conţine termenul „sprijin” lasă, de fapt, totul în aer. Cum respectivele imobile sunt retrocedate, ar înseamna ca proprietarii să demareze proiectele de reabilitare, urmând apoi să solicite ajutor de la Primărie. Care ajutor, rămâne de văzut în ce va consta.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    4 comentarii

    • Tencu andrei spune:

      Nu știu de ce, dar îl cred. Eu cred ca ar trebui sa ii acordam credit.

    • Rica spune:

      I-am acordat credit cât a fost șeful comisiei de urbanism din primărie. Și urbanismul e varza în Pitești.

    • Predescu V. spune:

      Domnule Gentea va rog starpiti valutarii din centru de la hotel Muntenia și Casa Armatei. Sunt o rușine pentru oraș. POLITIA Locala ce face, doarme?

    • Bujie spune:

      Orasul arata foarte prost si asta din cauza primarilor PSD… De judet, ce sa mai vorbim… Infrastructura cea mai proasta se regaseste in Arges! Proiecte europene ZERO BARAT! Si Gentea, ca si precedesorii isi propun doar mermeleala… In continuare Evul Mediu este mentinut de PSD prin lipsa educatiei…
      Oltenia, Muntenia si Sudul Moldovei sunt rusinea tarii!

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90