Kaia 930 x 120

cristian gentea

„BIBLIA” CU PROIECTE PENTRU PITEŞTI A LUI CRISTIAN GENTEA

Programul electoral al lui Cristian Gentea este unul stufos. Un document cu peste 50 de pagini unde proiectele, măsurile şi analizele de impact pentru Piteşti sunt trecute la liniuţă, unele sub altele. O să-i spun”Biblie” fiindcă sloganul lui Gentea, „Om de cuvânt, Primar de cuvânt” sugerează că se vor respecta întocmai aceste planuri.

Citiți și: Poliția Locală „luată la ochi”! „Am dat mesaje, dar nu prind! Schimbare completă”

Vă recomand să o citiţi şi să continuaţi să fiţi implicaţi cu privire la deciziile care se iau în municipiu, pe cât posibil.

Printre cele mai importante proiecte, aş menţiona:

Citiți și: De ce rămâne o parte din Pitești fără apă? „Trebuie să plătim exact ce consumăm”

-Modernizarea reţelei de canalizare

-Reabilitarea termică (70 de kilometri de conducte ale reţelei de distribuţie)

– Realizarea a două noi poduri peste râul Argeș, pentru a se asigura decongestionarea traficului, unul în zona Mărăcineni, care va asigura legătura cu autostrada Pitești – Sibiu, și altul în zona Lânăriei, care va asigura legătura cu autostrada Pitești – București, precum și demararea demersurilor de execuție a centurii de vest a orașului.

– Achiziția prin fonduri europene a 40 de autobuze electrice (proiect deja demarat)

-Parcul Industrial din Piteşti (nu este o noutate, ci o promisiune a multor candidaţi care au încercat să câştige Primăria)

-Amenajarea unei suprafețe de 15 ha din Pădurea Trivale, prin realizarea de piste pentru biciclete și alei pietonale, fără a modifica ecosistemul

– Reducerea birocraţiei

Şi acum, câteva promisiuni despre am dubii că se vor materializa:

-Acordarea de vouchere de tip “Mama și copilul” în valoare de 1.000 lei, cu ajutorul cărora se pot achita testele care nu sunt decontate de Casa de Sănătate și pe care femeile gravide nu și le permit.

Înființarea unui centru medical de geriatrie și îngrijire paliativă, carese adresează multiplelor aspecte ale suferinței pacienților cu venituri reduse sau inexistente, recunoscându-se totodată importanța participării familiei în procesul de îngrijire și necesarul de suport acordat familiei pacientului.

Acordarea de sprijin pentru reabilitarea clădirilor din zonele istorice (Sfânta Vineri și Târgul din Vale). Aici,  formularea care conţine termenul „sprijin” lasă, de fapt, totul în aer. Cum respectivele imobile sunt retrocedate, ar înseamna ca proprietarii să demareze proiectele de reabilitare, urmând apoi să solicite ajutor de la Primărie. Care ajutor, rămâne de văzut în ce va consta.

HerasMed (555 x 222 px)
570 X 90 CAPRA 3