930 x122 grota rece

Mihai Rachieru

BUDEASA: PROICTELE ÎN PREMIERĂ DIN MANDATUL PRIMARULUI NICOLAE RACHIERU


În bilanțul celor patru ani în care a stat la cârma localității, primarul comunei Budeasa, Nicolae Rachieru, a avut inclusiv proiecte în premieră.

Citiți și: Aroganța puterii: Când se promite totul și se oferă nimic

Un astfel de proiect este noua unitate de învățământ destinată preșcolarilor – prima grădiniță cu program prelungit din comuna Budeasa (foto).

 

Citiți și: Budeasa: Zâmbete și flori pentru doamne și domnișoare

Viitorul Centru Cultural din Găleșești este un alt proiect în premieră. În vara acestui an au fost parafate documentele pentru începerea lucrărilor. Mai exact, Compania Națională de Investiții a dispus începerea execuției lucrărilor la data de 27 iulie 2020, durata de execuție fiind de 22 de luni.

Obiectivul va fi construit în spatele terenului de fotbal din Găleșești. Finanțarea se face prin Compania Națională de Investiții.

Investiția se ridică la aproximativ 6,6 milioane de lei și este finanțată de CNI, Primăria Budeasa urmând să asigure racordul la utilități și sistematizarea exterioară, locurile de parcare etc.

Tot în mandatul actualului primar, Nicolae Mihail Rachieru, în comună s-au construit și primele locuri de joacă pentru copii, în Budeasa Mică, Budeasa Mare și Găleșești, urmând ca investiții similare să se facă și în satele Rogojina, Valea Mărului și Calotești.

Pe aceeași linie, modernizarea terenului de fotbal din satul Gălășești, un proiect cu fonduri europene, derulat prin Grupul de Acțiune Locală (amănunte despre proiectele acestui an, AICI) este un alt obiectiv de care edilul este mândru.

Proiectul a fost scos la licitație de Primăria Budeasa în sistemul electronic naţional de achiziţii publice. Potrivit primarului, investiția depășește 581.000 de lei fără TVA și vizează modernizarea şi dotarea bazei sportive, inclusiv prin amenajarea de tribune și vestiare.

Tot la premiere merită amintite prima ediția a Festivalului Folk In, prima ediție a Zilei Comunei Budeasa, Campionatul de Fotbal în Sală și Cupa Satelor, iar lista poate continua.

Foto: Facebook Nicolae Rachieru

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90