Donaris 930 x 122

taxa de salubrizare

DECLARAŢIA PENTRU TAXA DE SALUBRIZARE NU ESTE OBLIGATORIE

În ultima şedinţă a Consiliului Local, a fost adoptată o hotărâre cu privire la aprobarea Regulamentului de stabilire şi încasare a taxei de salubrizare pentru cetăţenii din municipiul Piteşti.

Citiți și: PITEȘTI: AGLOMERAȚIE LA DIRECȚIA IMPOZITE ȘI TAXE LOCALE. CÂND EXPIRĂ TERMENUL PENTRU STABILIREA TAXEI DE SALUBRIZARE

Printre noutăţi, menţionăm prelungirea termenului de depunere a declaraţiilor, până la data de 30 septembrie 2020 (anterior, data stabilită era 10 iulie). Pentru a evita aglomeraţia de la ghişee, persoanele fizice pot opta acum să depună Declaraţia fiscală, însoţită de actele justificative se poate depune şi prin intermediul preşedinţilor de bloc, chiriaşilor sau administratorilor. În acest sens, persoanele desemnate vor întocmi un borderou centralizator.

Deşi este menţionată ca o obligaţie, cetăţenii pot refuza să depună declaraţia pentru stabilirea taxei. În această situaţie, obligaţia de plată se va stabili din oficiu, pentru fiecare clădire pe baza estimării unui număr de trei persoane.

Citiți și: UPDATE: „NU VA PLĂTI NIMENI PENTRU 7 PERSOANE”. DEROGĂRILE PRIVIND TAXA DE SALUBRIZARE, ADOPTATE

Stabilirea din oficiu a taxei de salubrizare se face prin emiterea deciziei de impunere, după data de 30 septembrie 2020, fără vreo altă formalitate.

Câte declaraţii au fost depuse

În perioada 2 iunie – 17 iunie 2020 au fost depuse la ghişee un număr de 4.746 de declaraţii, pentru un număr de 8.337 de persoane. În aceeaşi perioadă, au fost transmise prin platforma online 1.787 de declaraţii, iar prin e-mail au ajuns la societate 866 de declaraţie.

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90