NOR CURIER 930X122

salubrizare

UPDATE: „NU VA PLĂTI NIMENI PENTRU 7 PERSOANE”. DEROGĂRILE PRIVIND TAXA DE SALUBRIZARE, ADOPTATE

UPDATE: Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Pitești de astăzi, 26 noiembrie, s-a aflat, printre altele, și proiectul de hotărâre privind unele măsuri derogatorii referitoare la implementare noii taxe de salubrizare, proiect care a și fost adoptat.
Potrivit acestuia, piteștenii care nu au depus în termen, până la data de 30 septembrie 2020, declarațiile privind numărul de persoane plătitoare pe gospodărie, au la dispoziție o prelungire a termenului de depunere până în 28 decembrie 2020 inclusiv, fără penalități, fără riscul de a plăti pentru 7 persoane pe gospodărie (așa cum s-a stabilit, haotic, într-o precedentă hotărâre a CL Pitești). În această situație, taxa de salubrizare se va recalcula pentru noiembrie și decembrie 2020, potrivit numărului de persoane declarate.

Nimeni nu va plăti pentru 7 persoane (nr. evident, cu excepția familiilor care au 7 membri)„, a precizat primarul Cristian Gentea în ședința extraordinară a CL Pitești de astăzi. 

Citiți și: Primăria îți dă banii înapoi
Piteștenii care nu au depus declarațiile, dar au plătit (cu sau fără decizie de impunere sosită) pentru 7 persoane pe gospodărie, vor depune declarația până la data de 28 decembrie 2020 și pot solicita restituirea diferenței de taxă, conform cu numărul de persoane declarate sau pot solicita compensarea taxei de salubrizare datorată pentru 2021.
Taxa de salubrizare aferentă lunilor noiembrie și decembrie 2020, va putea fi achitată chiar dacă până la data plății cei în cauză au primit decizia de impunere. În proiectul de hotărâre, la inițiativa primarului, termenul de plată aferent lunilor respective se prelungește până la data de 31 martie 2021 inclusiv.
Adoptarea proiectului reprezintă, în primul rând, o îndreptare a precedentei hotărâri privind taxa de salubrizare, una aberantă, care  prevedea ca familiile care nu declară în termen numărul de persoane să fie taxate cât pentru 7 membri.
Așa cum v-am promis, se va aplica soluția de prelungire a termenului de plată pentru taxa de salubrizare aferentă lunilor noiembrie și decembrie 2020, până la 31 martie 2021.
Vă reamintesc că depunerea declarațiilor se poate face până la 28 decembrie 2020, inclusiv.
Consider că astăzi, consilierii locali au dat dovada faptului că în administrație nu există politică, ci echipă. Interesul comun este interesul piteștenilor„, a scris primarul pe Facebook.
Unul dintre răspunsurile primite e notabil:
„Apreciez ca ati reusit revenirea la normalitate! In schimb as vrea sa stiu cum s-a ajuns la cifra 7 persoane intr-o gospodarie! Cati dintre cei care au votat si astfel legalizat acest furt din banii contribuabililor au in gospodaria proprie 7 persoane? Cosul zilnic pt o familie este calculat tot pt 7 persoane? (intreb pt un prieten). Celor care au votat asemenea mizerie ar trebui sa le fie rusine !!!”, a comentat un piteștean la postarea primarului. 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Liliana spune:

    Vrem sa vedem daca el becheanu. Care plânge de vreo 5 ani sa i colecteze primăria banii va face investiții pentru colectarea selectiva a gunoiului în Pitești.oricum i se a făcut pe plac in montarea platformelor îngropate, dar care nici până în prezent nu sunt funcționale. Gf prost serviciul de salubrizare în Pitești, noroc că a investit in sediul din tgdin vale. Confort pe banii de gunoi. Rușine tuturor.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3