trafic auto

Măsuri pentru fluidizarea traficului în Pitești

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în ședința de vineri să aprobe propunerile înaintate de Inspectoratul Județean de Poliție Argeș pentru fluidizarea traficului în municipiul Pitești.

Citiți și: Propunere către Poliția Rutieră Argeș pentru fluidizarea traficului spre centrul Piteştiului

Prefectul Emanuel Soare a insistat pentru elaborarea unui plan de măsuri pentru ca de luni școala să înceapă în condiții de siguranță, prin evitarea aglomerărilor de persoane la intrarea în școli și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, prin hotărârea nr 6 din 05.02.2021 a CJSU s-au aprobat măsurile pentru asigurarea climatului de ordine publică și siguranță rutieră, în contextul deschiderii și desfășurării cursurilor în unitățile de învățământ din municipiul Pitești. Măsurile propuse, care vor trebui implementate de Primăria Pitești, sunt următoarele:

Citiți și: Trafic de coșmar în sensurile giratorii de la Kaufland Nord și fostul Cinema Lumina

-Montarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe strada Vasile Lupu, la intersecția cu strada Egalității;

-Montarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni de pe strada Frații Golești, intersecția cu strada Cozia;

-Desființarea denivelării de la trecerea de pietoni de pe strada Vasile Pârvan și montarea unui semafor cu buton;

-Amplasarea de indicatoare rutiere “Obligatoriu la dreapta” pe axa principală Bascov-Prundu, la ieșirile din cartiere;

-Amplasarea de balize pe bulevardul Nicolae Bălcescu, care să delimiteze sensurile de mers, de la intersecția Calea Bascov până la trecerea pentru pietoni semaforizată din dreptul blocului L5;

-Montarea unui indicator rutier pe bulevardul Nicolae Bălcescu, la intersecția cu Aleea Spitalului, în capătul scuarului, cu semn adițional “Interzis virajul la stânga cu excepția ambulanțelor”.

Textul integral al hotărârii poate fi consultat accesând următorul link: https://ag.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

3 comentarii

 • Constantin spune:

  Să scoată poliția rutieră și locala în stradă,să dirijeze traficul. Altfel va fi jale!!!

 • Valcea iulian spune:

  Felicitari!
  Domnule Prefect vedeți ca se poate cu lucruri mici și eficiente putem sa fluidizam traficul!

 • Marius spune:

  Poliția dă doar amenzi …In altă ordine de idei, de ce nu vă sesizati in legătură cu starea drumurilor din Pitești. Acest primar se pare ca doarme la fel ca si cel dinainte…De ce nu atrage fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii,a clădirilor, a parcurilor…Vă rugăm să dați imagini cu starea drumurilor, gunoaielor…Nu avem coșuri de gunoi pe străzi…De ce nu atrage investitori in Pitești. Oamenii nu au locuri de muncă…


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441