studiu de trafic

PITEȘTI: STUDIILE DE TRAFIC VOR FI FĂCUTE DOAR CU FIRME AGREATE DE PRIMĂRIE, PE BANII INSTITUȚIEI

Controversatul studiu de trafic al unui la fel de controversat proiect imobiliar inițiat de primar (cel privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru viitorul ansamblu rezidențial de lângă pădurea Trivale, respins din nou, pe 25 iunie, de aleșii locali, schimbă regulile documentației pentru autorizarea viitoarelor construcții.

Citiți și: Propunere către Poliția Rutieră Argeș pentru fluidizarea traficului spre centrul Piteştiului

Concret, strudiile de trafic nu vor mai fi făcute de beneficiarii proiectelor, ci de Primărie – cu firme agreate de instituție, și pe banii acesteia, cum a explicat astăzi, într-o conferință de presă, primarul Cornel Ionică (vezi VIDEO, min 17.47).

Citiți și: Trafic de coșmar în sensurile giratorii de la Kaufland Nord și fostul Cinema Lumina

În cazul amintit, cel care a grăbit schimbarea regulilor, studiului de trafic (care arăta că noua construcție nu va perturba circulația în zonă) cu multe semne de întrebare, prezentat de dezvoltatorul imobiliar, a fost realizat după izbucnirea crizei COVID-19, când traficul era redus ca urmare a închiderii școlilor.

Aleșii locali care au votat împotriva proiectului au spus că firesc era ca studiul să fi fost făcut într-o perioadă normală, nu în pandemie.

Realizatorul studiului de trafic afirma, într-o adresă înaintată CL Pitești că datele ar fi fost culese înainte de declararea stării de urgență (și că preluarea lor s-a făcut după sistarea activităților școlilor) susținând că situația ar fi fost adaptată prin aplicarea anumitor coeficienți. Totuși, studiul a ridicat îndoieli, iar proiectul a fost respins.

 

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441