930×122 CAPRA 5

studiu de trafic

PITEȘTI: STUDIILE DE TRAFIC VOR FI FĂCUTE DOAR CU FIRME AGREATE DE PRIMĂRIE, PE BANII INSTITUȚIEI

Controversatul studiu de trafic al unui la fel de controversat proiect imobiliar inițiat de primar (cel privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru viitorul ansamblu rezidențial de lângă pădurea Trivale, respins din nou, pe 25 iunie, de aleșii locali, schimbă regulile documentației pentru autorizarea viitoarelor construcții.

Citiți și: Comisia de circulaţie din Piteşti, alte 7 propuneri respinse!

Concret, strudiile de trafic nu vor mai fi făcute de beneficiarii proiectelor, ci de Primărie – cu firme agreate de instituție, și pe banii acesteia, cum a explicat astăzi, într-o conferință de presă, primarul Cornel Ionică (vezi VIDEO, min 17.47).

Citiți și: Bandă de circulaţie suplimentară pe bulevardul Republicii

În cazul amintit, cel care a grăbit schimbarea regulilor, studiului de trafic (care arăta că noua construcție nu va perturba circulația în zonă) cu multe semne de întrebare, prezentat de dezvoltatorul imobiliar, a fost realizat după izbucnirea crizei COVID-19, când traficul era redus ca urmare a închiderii școlilor.

Aleșii locali care au votat împotriva proiectului au spus că firesc era ca studiul să fi fost făcut într-o perioadă normală, nu în pandemie.

Realizatorul studiului de trafic afirma, într-o adresă înaintată CL Pitești că datele ar fi fost culese înainte de declararea stării de urgență (și că preluarea lor s-a făcut după sistarea activităților școlilor) susținând că situația ar fi fost adaptată prin aplicarea anumitor coeficienți. Totuși, studiul a ridicat îndoieli, iar proiectul a fost respins.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90