New Profesional Consult 930 x 122

apa calda

PENDIUC ÎI ÎNDEAMNĂ PE PITEŞTENI SĂ SE DEBRANŞEZE DE LA TERMOFICARE!

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, afirmă că, în opinia sa, ar fi bine ca toţi piteştenii care sunt clienţi ai serviciului local de termoficare să se debranşeze!

Citiți și: Pitești. Practici ilegale sub ochii autorităților. Director din subordinea Primăriei: „E adevărat!”

„Am mai spus acest lucru: după mine, dacă se debranşează toţi, Primăria Piteşti scapă de plata unei subvenţii foarte mari de la bugetul local către firma de termoficare. Din acest motiv o să modificăm şi criteriile de debranşare, astfel încât să se poată deconecta lumea şi din aşa-zisele „zone unitare de încălzire” (n.r. – blocuri în care gradul de debranşare este de sub 50%; autorităţile vor însă ca acolo unde gradul de debranşare este zero să nu permită deconectarea).”, a declarat Tudor Pendiuc.

Totuşi, edilul-şef al municipiului consideră că acest lucru nu se va întâmpla, din mai multe motive. „Trebuie să menţinem, totuşi, serviciul de termoficare. Preţul gazelor va creşte, iar pentru cei cu centrale se vor introduce taxe de mediu. Ne aşteptăm, în aceste condiţii, ca lumea să înceapă să se rebranşeze, aşa încât consider că serviciul de termoficare este necesar. Lumea trebuie să înţeleagă însă că e nevoie să îşi achite facturile pentru apă caldă şi căldură, altfel serviciul nu poate funcţiona.”, a mai spus Pendiuc.

Citiți și: Locuitorii unui mare oraș, lăsați fără apă caldă și căldură în pragul iernii

Afirmaţiile sale vin în contextul în care Distrigaz a întrerupt marţi seară furnizarea gazelor către compania locală de termoficare, din cauza datoriilor, iar o treime dintre piteşteni au rămas fără apă caldă. Pentru a debloca situaţia – societatea având, la rândul ei, de recuperat sume mari de la asociaţiile de proprietari – Primăria a decis să plătească în avans 2.000.000 de lei din subvenţia pentru lunile următoare.

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3