930 x122 grota rece

autobuze electrice

Piteştenii aşteaptă primul autobuz electric. Primarul Gentea anunţă când va sosi

Piteştenii aşteaptă primul autobuz electric. Primarul Gentea anunţă când va sosi.

Citiți și: Piteștiul se transformă! Inovație în transportul public

Transportul public este una dintre priorităţile pentru investiţii la Piteşti. În ceea ce priveşte acest domeniu, a fost semnat un proiect care prevede achiziţionarea a 40 de autobuze electrice, toate ale producătorului polonez Solaris.

Primarul Cristian Gentea promite că, până la finalul lunii martie, vom avea primul astfel de autobuz în municipiu şi achiziţia se încheie până la sfârşitul anului. De asemenea, în Piteşti vor mai sosi şi 20 de autobuze hibrid.

Citiți și: Microbuze electrice pentru elevi

În ceea ce priveşte infrastructura, vor fi 51 de staţii de încărcare pentru autobuzele electrice şi 10 pentru alte vehicule electrice.

VIDEO: DECLARAŢIA PRIMARULUI (DE LA MINUTUL 04:30)

 

 

La Piteşti, bugetul total pentru dezvoltare este de 320 milioane lei, adică dublu faţă de anul trecut. Din aceşti bani, 182 milioane merg la transport.

„Plusul vine din fonduri europene, o creştere cu 62% faţă a acestor venituri faţă de anul trecut”, a precizat primarul Cristian Gentea în conferinţa de presă care a avut loc astăzi.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90