930 x122 grota rece

autobuze electrice

Pitești: S-a semnat contractul pentru cele 40 de autobuze electrice

Astăzi, 17.05.2021, a fost semnat contractul de furnizare pentru autobuzele electrice și stațiile de încărcare aferente proiectului „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice”, depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul specific4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin Investiții bazate planurile de mobilitate urbană durabilă”, ca urmare a necesității înnoirii parcului de transport public din România în vederea îmbunătățirii mobilității urbane și limitării emisiilor de CO2.

Citiți și: Piteștiul se transformă! Inovație în transportul public

Urmează, astfel, să fie achiziționate cele 40 de autobuze electrice de 12 m pentru furnizarea serviciilor de transport public în sistem integrat, eficient şi accesibil în municipiul Piteşti – pe rutele 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B.

Citiți și: Microbuze electrice pentru elevi

Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos (podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă, fără etaj, caroserie CE, echipate tehnic pentru operarea în relief predominant deluros.

Oferta declarată câștigătoare pentru Municipiul Pitești, în urma procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică organizată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, este cea a operatorului economic SOLARIS BUS & COACH, cu o valoare de 100.408.000,00 lei fără T.V.A., la care se adaugă suma de 19.077.520,00 lei reprezentând T.V.A., contribuția proprie a UATM Pitești în proiect fiind 2% din valoarea eligibilă aferentă tuturor activităților proprii din proiect, respectiv suma de 2.638.996 lei.

Conform prevederilor contractuale, termenul de furnizare a autobuzelor electrice este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a contractului.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Roxana spune:

    Poate așa puteți scoate autobuzele galbene,in care iarna tremuri de frig și vara mori de cald.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90