930 x122 grota rece

autobuze electrice

Firma Solaris va livra 40 de autobuze electrice Piteștiului

Producătorul polonez Solaris va livra peste 120 de autobuze electrice în șase orașe din România: Iași, Suceava, Sibiu, Sighetu Marmației, Pitești și Târgu Mureș

Citiți și: Piteștiul se transformă! Inovație în transportul public

Producătorul polonez Solaris va livra 120 de autobuze în șase mari orașe românești în urma unei licitații organizate de Ministerul Dezvoltării într-un proiect cu finanțare europeană.

Cel mai recent contract a fost semnat joi, la Iași, pentru 20 de autobuze electrice valoarea achiziției în acest caz fiind de 51,6 milioane lei, fără TVA. Managerul general al Solaris România, Eugen Daniel Ciolan, a declarat pentru Economedia.ro că, anterior, au fost semnate contracte la Suceava (15 autobuze), Sibiu (9 autobuze) și Sighetu Marmației (7 autobuze).

Citiți și: Microbuze electrice pentru elevi

Firma Solaris va livra 40 de autobuze electrice Piteștiului

„În perioada următoare, vom semna la Pitești (40 autobuze) și la Târgu Mureș (32 de autobuze). Graficul de livrare este de 24 luni, dar nu va dura atât de mult, primele autobuze vor ajunge la începutul anului 2022. Solaris are o capacitate de producție de 2.000 de autobuze pe an, dintre care 80% sunt electrice sau hibrid”, a declarat reprezentantul Solaris.

Producătorul polonez a participat la o licitație organizată de către Ministerul Dezvoltării, împărțită în 7 loturi (7 orașe). În cazul celuilalt lot (8 autobuze la Slatina), autoritatea centrală nu a anunțat încă ce companii și-a adjudecat contractul, dar surse oficiale au declarat pentru Economedia că parteneriatul dintre Anadolu Automobil Rom și SOR (Cehia) ar fi în pole-position.

Întreaga achiziție inițiată de Minister are o valoare estimată de peste 360 milioane lei, fără TVA. Fiecare lot a mai cuprins, în funcție de necesitățile locale, înființarea de stații electrice de încărcare lentă (pe timp de noapte, în maximum 6 ore) și rapidă. Primul tip de stație este, de regulă, amplasat la garaj, iar cel de-al doilea la capete de traseu: o încărcare de 10 minute permite autobuzului efectuarea unei rute.

Modelul autobuzului este Solaris Urbino Electric, cu o lungime de 12 metri. Reprezentantul Solaris a precizat că, în prezent, acest tip de autobuz circulă la Cluj, unde a fost o achiziție de 41 de autobuze, iar alte 16 vehicule similare (18 metri) sunt în curs de livrare în Craiova.

„Autobuzele au o capacitate de 82 de pasageri, dintre care 30 sunt pe scaune. Autobuzele vor avea toate dotările care sunt disponibile astăzi”, a mai spus Eugen Ciolan.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90