930×122 CAPRA 5

autobuze electrice

Pitești: Autobuzele electrice intră pe traseu de mâine

Autobuzele electrice achiziționate de Primăria Pitești vor fi introduse pe trasee începând de mâine, 1 septembrie.

Citiți și: Piteștiul se transformă! Inovație în transportul public

Reamintim că, municipalitatea a achiziționat 40 astfel de autobuze. Acestea vor fi introduse pe traseu etapizat.

Anunțul a fost făcut de Manuel Rotaru, directorul Publitrans 2000 SA., în cadrul conferinței de presă prilejuită de deschiderea noilor trasee de transport public metropolitan, care a avut loc astăzi, în sala de consiliu a Primăriei Pitești.

Citiți și: Microbuze electrice pentru elevi

De mâine vom introduce treptat, începând cu linia 7B, autobuzele electrice în traseu. În momentul în care o să introducem în circulație toate autobuzele electrice se va renunța la acele autobuze galbene.”, a declarat Manuel Rotaru.

La momentul actual, o problemă există cu stațiile de încărcare a acestor mijloace de transport.

Cu autobuzele electrice încă nu s-a finalizat contractul de livrare. S-au livrat 30, mai urmează încă 10, cu toate că au fost livrate în avans.

La Bowling se lucrează să se monteze stațiile de încărcare și se fac eforturi să se monteze etapizat niște stații de încărcare pe parcursul efectuării unor amenajări.

Când o să le avem pe toate 40 o să intrăm în plin. Acum am montat niște stații de încărcare cum am putut, vă spun că avem probleme mari, ca în toată România și ca în toată Europa, pentru că nimeni nu mai vrea să oferteze energie electrică. Dacă vă duceți astăzi, o să vedeți că nimeni nu poate să vă spună prețul de mâine. 

Am avut trei licitații, s-au amânat din lipsă de participanți. O avem și pe a patra. Sigur se anulează din aceeași cauză. O să fie niște probleme, dar eu zic că o să le depășim.

Suntem condiționați la ora actuală de stațiile de încărcare și, bineînțeles, de finalizarea contractului, să vină toate 40.”, a mai precizat directorul Publitrans 2000 SA.

555×222  MAIA

Comentarii

3 comentarii

  • Fane spune:

    Sper să scăpăm de panaramele alea de autobuze galbene, cel puțin unul din ele când e pe linia 8 zici că ești in autobuzul morții. Scăpați de AG 23 MUN până când nu rămâne fără frâne și se întâmplă o nenorocire.

  • Cezar spune:

    Autobuzele alea galbene au 20 de ani pe traseu, nu au clima si nici caldura nu merge la toate. Conditii de pe vremea raposatului, mai ales vara la orele de varf si iarna in zorii zilei.

    PS Nu va faceti griji, nu le scot astia de pe traseu pentru ca tin la calatori, ci pentru ca aceste autobuze sunt de productie ucraineana. In tara vecina este razboi si fabrica este inchisa. Nu stiu daca mai exista sau a fost distrusa, dar au fost intrerupte liniile de aprovizionare pentru toti clientii, inclusiv Publitrans. De asta le scot din circulatie, altfel le mai vedeati circuland vreo 5 -6 ani de zile!

    PS Stiti reteta patentata. Merg cu ele pana epuizeaza stocul de piese, apoi le canibalizeaza pana ce se strica si ultumul. Abia apoi le retrag….eventual, sperand ca vine pacea in Ucraina si incep reaprovizionarea cu piese noi pentru anticele autobize galbene!!!

  • Slv spune:

    Un alt semafor ne mai trebuia in Nord la intersectia spre varianta (dinspre bascov). Nu erau sufociente 5 semafoare in 300m, au mai pus unul, era astazi de dimineață o aglomeratie infernala la intrarea spre variantă. De cand cu Primarul asa, e distrus complet traficul, am impresia ca are firma de semafoare, altfel nu se explica semafor din 100 in 100 de m. Ar trebui sa claxonam permanent in aceste intersectii in semn de protest, dar noi, Romanii, in general suntem prea prosti sa stim ca primarii sub ordinea noastra, a cetatenilor, nu invers, ar trebui sa iasa in trafic sa vada doferenta dinainte si dupa, dar nu, ei monteaza semafoare. De nu vor pune astia semafoare si la intrarea in bloc sa vedeti voi. Ei fac milioane de euro, noi facem milioane de minute pierdute in trafic, motorina consumata aiurea, poluare peste măsură. Cei care stau in blocurile tur din zona Nord, sunt condamnați la cancer la ce aer respira daca deschid un geam sa aeriseasca, dar o contestatie nu ar tace. Respiratii fratii mei petrol…..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3