930 x122 grota rece

pasaj

pod

PROIECT PENTRU UN NOU PASAJ RUTIER AERIAN ÎN PITEŞTI

Pasajul rutier aerian care urmează să fie construit în zona Podul Viilor nu va fi singurul obiectiv de acest gen din Pitești, anunță primarul Tudor Pendiuc.

Citiți și: Se scrie istoria celei mai așteptate Autostrăzi. Faza crucială: Se montează giganții!

În luna aprilie va fi semnat contractul de atribuire a lucrărilor de construire a pasajului rutier de la Podul Viilor. Este un proiect cu bani europeni pentru care demersurile au debutat în anul 2002, dar care abia din acest an va fi materializat. Tudor Pendiuc afirmă că mai trebuie rezolvată situaţia aberantă în care Primăria achită chirie către CFR pentru a putea folosi un teren de lângă calea ferată pe care se vor afla elemente ale viitorului pasaj.

Pe lângă acest proiect autorităţile locale din Piteşti au în plan şi construirea unui pasaj rutier din panta Craiovei până în zona Maior Şonţu, peste intersecţia din Târgul din Vale: „Vrem ca în acest fel să decongestionăm traficul rutier. Cred că în 10 ani va exista şi acest pasaj, aşa cum vor fi mai multe poduri care vor traversa Argeşul. Un pod va fi construit spre Fabrica de matriţe, tot cu fonduri europene, iar traficul dinspre Mioveni va fi preluat pe acest pod undeva în zona Mărăcineni. Sunt proiecte la care ţinem mult şi pe care le vom realiza, altfel Piteştiul va fi sufocat de trafic. Nu renunţăm nici la ideea construirii celei de-a doua centuri ocolitoare a municipiului.”

Citiți și: Pitești: “Aurolacii”, spectacol grotesc în fiecare zi în zona Pasajului Magnolia

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90