930 x122 grota rece

ferată

PROIECT „SF”: CALE FERATĂ PITEŞTI-SIBIU, PE ACELAŞI TRASEU CU AUTOSTRADA

În bugetul de stat pentru anul 2015 Guvernul a prevăzut şi finanţarea a două obiective importante de infrastructură rutieră pentru județul Argeş. Este vorba de autostrada Piteşti-Sibiu (va fi finanţat, deocamdată, studiul de fezabilitate, iar autostrada ar urma să fie construită în două etape, prima constând într-un drum expres) şi autostrada Piteşti-Craiova.

Citiți și: Argeș. O rută feroviară cu istorie aparte, ar putea fi redată circulației trenurilor

Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, se declară mulțumit că cele două investiţii au fost incluse în buget, dar ar fi vrut să existe prevăzute fonduri și pentru a doua centură ocolitoare a Piteştiului şi, mai ales, pentru calea ferată Vâlcele-Râmnicu Vâlcea.

„Vom avea o gară modernă în Piteşti, de ce să nu avem şi acest tronson de cale ferată foarte important? Traseul Vâlcele-Râmnicu Vâlcea este oarecum compromis, în sensul că sunt multe alunecări de teren, dar voi avansa o altă soluţie: să se facă şi calea ferată pe acelaşi traseu cu autostrada. Cred că se poate şi este o pistă de urmărit.”, spune Tecău.

Citiți și: MĂSURĂ DE ULTIMĂ ORĂ ÎN TRAFICUL RUTIER

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3