930 x122 grota rece

ferată

RUS VISEAZĂ LA CALEA FERATĂ VÂLCELELE-RÂMNICU VÂLCEA. VISE PLĂCUTE!

Master Planul de transport al României pentru perioada 2014-2020 prevede şi realizarea liniei de cale ferată Vâlcelele (sat în comuna Merișani, județul Argeș)-Râmnicu Vâlcea.

Citiți și: Argeș. O rută feroviară cu istorie aparte, ar putea fi redată circulației trenurilor

Proiectul, început și aproape finalizat în perioada comunistă, a fost abandonat din cauza dezinteresului de după 1990 și a condiţiilor geologice, alunecările de teren dându-le autorităţilor mari bătăi de cap. Înainte de alegerile prezidenţiale din 2004 premierul de atunci, Adrian Năstase, a venit în Argeş ca să inaugureze șantierul pentru finalizarea investiției și ca să promită că proiectul va fi în sfârșit dus până la capăt. A fost vorba, însă, doar de o minciună electorală. Din lipsă de bani șantierul a fost abandonat din nou.

Conducerea de acum a Ministerului Transporturilor, în frunte cu ministrul Ioan Rus, a preluat, la rândul ei, ideea şi spune că vrea să asigure, pe lângă autostrada Piteşti-Sibiu, şi o legătură feroviară directă cu Sibiul, prin finalizarea căii Vâlcelele-Râmnicu Vâlcea. Ministerul a calculat că ar fi nevoie de 785.000.000 de euro pentru o cale ferată de 38 de kilometri, care ar scurta enorm distanţa parcursă în prezent pe ruta ocolitoare de la Piatra Olt. Cine mai crede în astfel de baliverne?  (Foto: stiri.ro)

Citiți și: MĂSURĂ DE ULTIMĂ ORĂ ÎN TRAFICUL RUTIER

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90