930×122 CAPRA 5

avertizare meteo

Alertă de vreme rea, din nou: Temperaturile scad brusc! Frig, ploi și vijelii

Și în această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări de vreme rea pentru toată țara, până duminică seara.

Citiți și: Avertizare METEO imediată! 11 județe vizate, Argeșul printre ele

Este vorba despre atenționări cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului.

Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Citiți și: Avertizare METEO de vreme rea! Harta

În intervalul 16 septembrie, ora 12:00 – 17 septembrie, ora 12:00, în Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în regiunile sud-estice.

Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, darmai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

Cod galben de intensificări ale vântului

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Sursă foto principal: digi.ro

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90