New Profesional Consult 930 x 122

accident de muncă

ANGAJATĂ A UNEI FIRME, ACCIDENT LA UZINA DACIA. „LE PERICLITEAZĂ VIAȚA!”

Angajată a unei firme, accident la uzina Dacia. „Le periclitează viața!” Un accident la locul de muncă s-ar fi produs miercuri, 30 ianuarie 2019, în incinta secției Montaj a uzinei Automobile Dacia din Mioveni. Persoana accidentată ar fi angajată a firmei de curățenie Muntenia Cleaning (Muntenia Group 2003), firmă din Pitești cu care Dacia are contract. Femeia ar fi fost dusă la Spitalul Racovița din Mioveni pentru îngrijiri medicale.

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

”Este comunicat la noi. Doamna Licica Florea. Este o doamnă care în timp ce căra niște saci de gunoi menajer s-a agățat de o bandă și s-a accidentat la degete. Este în sarcina lor (n.r. – a firmei la care lucrează femeia) să facă această cercetare și să trimită la noi spre avizare. Deci, este comunicat”, confirmă pentru ePitești un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Argeș.

Potrivit acestuia, dacă femeia va avea trei sau mai multe zile de incapacitate de muncă, asta însemnând concediu medical, incidentul va fi încadrat oficial ca accident de muncă.

Citiți și: Dacia, veste fabuloasă! Anunțul făcut astăzi!

Un cititor al publicației noastre, care a dorit să-și păstreze anonimatul, reclamă că angajatele firmei de curățenie care muncesc în incinta uzinei Automobile Dacia ar lucra în condiții periculoase: ”Vă fac acest anunț în speranța că se vor lua măsuri de protecție a angajaților firmei Muntenia. Condițiile de muncă nu sunt conform legislației în vigoare, fetele fiind trimise să curețe în locuri care le periclitează viața, în timpul funcționării anumitor utilaje”.

Pentru un punct de vedere, am încercat să luăm legătura prin telefon și cu firma de curățenie, dar nu am reușit să o contactăm.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3