New Profesional Consult 930 x 122

accident feroviar

Argeş: Accident feroviar. Un Logan a fost acroşat de tren

Argeş: Accident feroviar. Un Logan a fost acroşat de tren.

Citiți și: Argeș. Curier GLS rănit grav în accident feroviar. Ce spune Poliția

În jurul orei 09.00, un autoturism Dacia Logan a fost implicat într-un eveniment feroviar, la bariera de pe raza localităţii Costeşti (reper – zona Spital).

UDPATE ORA 13.00: Precizări oficiale IPJ Argeş.

Un autoturism a fost lovit de tren, la Costești, după ce conducătorul auto nu a respectat regulile la trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere.

Citiți și: Accident feroviar! O minoră de 16 ani a murit în mașina făcută praf de tren!

În jurul orei 09:30, polițiștii argeșeni au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism a fost lovit de tren, la intrarea în orașul Costești, la pasajul de cale ferată situat la km CF 130+400.

La fața locului au intervenit polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești și polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș.

Din verificări s-a stabilit că un bărbat de 64 de ani, din Buzoești, care conducea un autoturism dinspre str. Industriei spre str. Victoriei din Costești, nu a respectat regulile la trecerea la nivel cu calea ferată, bariera fiind coborâtă și semnalizarea acustică și luminoasă de avertizare în funcțiune, împrejurare în care acesta a fost surprins în gabaritul căii ferate și lovit de trenul care circula pe relația Craiova – Pitești.

 

 

Din fericire, conducătorul autoturismului, care se afla singur în autoturism, nu a suferit leziuni.

Locomotiva trenului a suferit avarii minore, iar după verificările preliminare și-a continuat deplasarea. Autoturismul a fost avariat în partea spate. Din verificări s-a stabilit și că autoturismul avea valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată.

Ca urmare a abaterilor constatate, conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.610 lei, după cum urmează:

– amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, ca urmare a nerespectării regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

– amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, ca urmare acirculației cu valabilitatea I.T.P. expirată, iar certificatul de înmatriculare a fost retras, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

 

 

 

UPDATE ORA 10.00: „din fericire în urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. La fața locului pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor”, a transmis ISU Argeş.

 

 

UPDATE ORA 09.36: „Din primele date conducătorul autoturismului ar fi suferit leziuni ușoare. La fața locului se afla polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, cercetările urmând să fie efectuate de polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș”, precizează IPJ Argeş.

Ştirea iniţială – ora 09.33

Accident feroviar la o barieră din Costeşti. Şoferul a fost surprins şi acroşat de un tren tip „Săgeată”.

Din primele informaţii, a fost vorba de un impact uşor, în urma căruia nu au rezultat victime. În tren se aflau aproximativ 100 de persoane care nu au avut de suferit. De asemenea, nici persoanele din autoturism nu au fost rănite.

Momentan nu a fost stabilit mecanismul de producere a evenimentului.

„Pompierii intervin la bariera de trecere la nivel cu calea ferată din orașul Costesti, în cazul unui autoturism acroșat de tren. La fața locului sunt două echipaje la de Secția de Pompieri cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD. Din primele infomații, nu sunt probleme deosebite și nici victime ale incidentului”, anunţă ISU Argeş.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90