NOR CURIER 930X122

alertă alimentară

Argeș: Alertă alimentară în supermarket-urile Profi

Mai multe magazine Profi din țară, inclusiv din Argeș, anunță retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienți a unui lot de înghețată.

Citiți și: Alertă alimentară! Produse din magazinele Penny, infestate!

Este vorba despre lotul de înghețată Häagen-Dazs MACADAMIA NUT BRITTLE 8X460M.

Citiți și: Argeș: Produse retrase de urgență din Profi, Kaufland, Carrefour și Metro

Motivul retragerii constă în descoperirea unor urme de 2-cloretanol (2CE), care este un indicator al prezenţei oxidului de etilenă, în compoziția produsului.

Oxidul de etilenă (ETO) este un pesticid cancerigen interzis în Europa.

Astfel, se recomandă persoanelor care dețin produsul descris mai sus, cu termenele de valabilitate 04/04/2023 şi 21/04/2023, să nu-l consume, ci să-l returneze la magazin împreună cu bonul fiscal, urmând să primească în schimb contravaloarea lui.

Înghețata a fost comercializată în mai multe magazine din județul Argeș

În județul Argeș, produsele din lotul vizat au fost retrase din următoarele magazine Profi:

– Profi Rucăr, str. Brasovului, nr. 45

– Profi Costești, Str.Victoriei Nr. 54

– Profi Pitești, Str.Negru Vodă nr 2-4

– Profi Pitești, str. Carpați nr.1A,bloc Nord, parter

– Profi Pitești, Calea Drăgășani nr 5

– Profi Pitești, Str Libertății Nr 44

– Profi Domnești, str, A. I. Cuza, nr. 7-9

„General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a mai multor produse de înghețată, comercializate în România.

Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Häagen-Dazs și este întreprinsă ca măsură de precauție.

Acțiunea are loc în urma unor investigații care au stabilit că sursa neconformității este un furnizor individual și se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse.”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Autorității Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Dan spune:

    Pai cine mai are bonul fiscal din luna a 4.a? Sau..cine mai are in congelator inghetata expirata dintr.a 4.a ?

  • Gheorghe spune:

    Cine mai are bonul? Dar e vorba de produsele care se expira în luna a 4,din anul 2023. Nu cum scrie cineva mai sus luna a 4, anul 2022.

  • Gheorghe spune:

    Cine mai are bonul? Dar e vorba de produsele care se expira în luna a 4,din anul 2023. Nu cum scrie cineva mai sus luna a 4, anul 2022. Ar trebui mai multă atenție la primirea mărfii.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3