NOR CURIER 930X122

verificare masuri

Argeş: Şefii de restaurante, avertizaţi să nu mai primească oameni nevaccinaţi

Polițiștii argeșeni, alături de jandarmi, pompieri, polițiști locali și reprezentanți ai altori structuri, sunt în continuare la datorie pentru ca normele de prevenire impuse prin prevederi legale să fie respectate.

Citiți și: Argeş: Război total pe frontul Covid, în cea mai neagră zi. Sute de persoane legitimate, amenzi

IPJ ARGEŞ, PRECIZĂRI OFICIALE

„23 de acţiuni punctuale au fost desfășurate în cursul zilei de ieri, în cadrul acestora fiind angrenați aproape 150 de polițiști. Dintre aceste acțiuni, 20 au fost organizate independent de către poliţişti, 3 organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

Aproape 2.500 de persoane, precum și 139 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.

Citiți și: Argeş: Un bărbat refuză carantina şi înjură în faţa Judecătoriei

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 132 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform O.G. 55/2020, un număr de 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.500 de lei, după cum urmează:

– 168 de sancțiuni, în valoare de 13.500 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

– o sancțiune, cu avertisment, reprezentantului unei societăți, pentru nerespectarea măsurilor de organizare a activității aplicabile operatorilor de comerț.

 

 

Verificări la localuri de alimentație publică, efectuate de polițiști

În ziua de 13 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, au acționat pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, la operatorii de comerț cu obiect de activitate ,,alimentație publică”, pe raza municipiului Pitești și a municipiului Curtea de Argeș.

Cu ocazia verificărilor, la una dintre societățile comerciale verificate, din municipiul Curtea de Argeș, s-a constatat că a fost permis accesul în restaurant fără verificarea prealabilă a certificatului verde.

Reprezentantul societății a fost sancționat contravențional, cu avertisment, conform Legii 55/2020, totodată fiindu-i pus în vedere să respecte prevederile legale aplicabile operatorilor economici în contextul efortului de limitare a răspândirii coronavirusului.”

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Marius spune:

    Discriminare! Nu este normal asa ceva ? Ce e asta dictatura????? De vreme ce virusul se ia și se da și de un om vaccinat , de ce sa iei astfel de masuri??? Este inadmisibil asa ceva!!!

  • Matilda spune:

    Verificati si salile de fitness, pline ochi pe persoane fara green pass

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90