Donaris 930 x 122

armand călinescu

Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de milioane de lei

Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de peste 11 milioane de lei

Citiți și: Ce i s-a întâmplat primarului în noaptea de Înviere. Gest neașteptat

Colegiul Tehnic „Armand Călinescu” a beneficiat de ample lucrări de reabilitare.

Proiectul a fost posibil cu ajutorul unor fonduri europene, accesate de autorități.

Citiți și: Gentea, anunțul momentului despre Liceul cu Program Sportiv ”Viitorul”!

Transformarea este vizibilă.

Primarul Cristian Gentea, președintele CJ Argeș Ion Mînzînă, șeful ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu, directorul ADR Sud-Muntenia sunt câteva dintre oficialitățile care au vizitat azi instituția.

Sălile și laboratoarele au fost reabilitate. Dar și dotate și utilate cu aparatură modernă.

Totul, la cele mai înalte standarde.

Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de peste 11 milioane de lei

Colegiul Tehnic Armand Călinescu este o bijuterie arhitectonică a Piteștiului, pusă în valoare, după încheierea lucrărilor de reabilitare!

Împreună cu Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, Dumitru Tudosoiu, Inspectorul Școlar General, dar și consilierii locali și profesorii, am vizitat colegiul.

Ne declarăm încântați de transformarea totală a clădirii, de dotările cu mobilier școlar și aparatura nouă pentru laboratoarele de informatică, fizică, biologie, chimie, comerț, textil, electro-mecanic și limbi străine.

Cele două corpuri de clădiri, C1 și C2 au 21 de săli de curs și 12 laboratoare reabilitate și utilate modern. 

Iar C3 are sală de festivități, ateliere și spații tehnice.”, a anunțat primarul Gentea.

Update: Primăria Pitești anunță: 

Municipiul Pitești, în calitate de Beneficiar, a implementat proiectul „Reabilitare și modernizare Colegiul Tehnic „Armand Călinescu”, cod SMIS 122294, cofinanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Obiectivul specific al proiectului a fost asigurarea unui proces educațional la standarde europene – investiția în educație și formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții, prin dezvoltarea infrastructurii educaționale.

La finalul perioadei de implementare, Colegiul Tehnic „Armand Călinescu” este reabilitat și modernizat, investițiile realizate în cadrul acestui proiect fiind:

– lucrările de reabilitare termică;

– reabilitarea şi modernizarea spațiilor interioare (recompartimentări, refacere finisaje, refacere instalații electrice, termice, sanitare şi de incendiu, ventilație şi climatizare);

– înlocuirea învelitoarei la corpul C1;

– înlocuirea straturilor terasei necirculabile la corpul C2;

–  lucrările de consolidare şi de eliminare a infiltrațiilor de apă;

– eficientizarea consumului de energie și producerea acesteia din surse regenerabile prin amplasarea de panouri fotovoltaice peste terasa necirculabilă de la corpul C2;

– conformarea construcției la exigențele impuse de legislația națională privind protecția contra incendiilor;

– îmbunătățirea calității infrastructurii de educație și dotarea colegiului pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene și a creșterii participării populației școlare la procesul educațional.

În corpul C1 au fost modernizate:     

– demisol: sală dans;

– parter: 3 săli de clasă, laborator informatică, geografie, laborator biologie, laborator chimie și laborator comerț;

– etaj I: 7 săli de clasă, laborator informatică, metodică, laborator istorie;

– etaj II: cabinet limbi străine, 9 săli de clasă,  laborator fizică.

În corpul C2 au fost modernizate:

– parter: atelier, postliceală, amfiteatru, bibliotecă, sală mișcare, vestiare, cabinet medical;

– etaj: 3 săli de clasă, laborator protecția mediului, atelier, atelier confecții, atelier electromecanică.

S-a achiziționat mobilier școlar și s-au făcut dotări pentru întreaga unitate de învățământ (aparatură pentru laboratoare de informatică, fizică, biologie, chimie, comerț, textil, electro-mecanic, limbi străine).

Valoarea totală a proiectului a fost de 32.452.582,77 de lei, astfel:

-cheltuieli totale eligibile – 11.905.520,88 de lei;

-fonduri nerambursabile – 11.667.410,46 de lei;

-contribuție proprie – 238.110,42 de lei;

-cheltuieli neeligibile – 20.547.061,89 de lei.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Cris spune:

    Degeaba !Lipsește calitatea umană…PSD nu face decât să propage corupție.Oamenii sunt puși în funcții pe pile și curvasareala așa că cine să-i învețe pe copii ceva?Ori nu se vor face orele ori se vor face de forma (că nu-i controlează nimeni,pe bune) așa că dotările sunt de mobilier că nu vor învăța nimic.Sistemul românesc falimentae e bazat pe memorare și chiul.Pana nu vor înțelege votanții PSD că cine propaga corupția nu are cum sa ridice/construiască ceva trainic(la nivel uman înainte de toate) degeaba cheltuim miliarde .Aia puși acolo pe ordin de partid nu vor fi controlați daca fac și fac si ce trebuie(cu profesionalism).De fapt ce profesionalism,că dacă erau buni nu apelau la „pile” să ajungă și/sau sa se mențină acolo.Si la fel și PSD,daca vroiau sa facă ceva cu tara asta,nu încuraja nepotismul,curvasareala și numirile politice(așa cum fac și cheltuiala banului public,cu contracte dedicate clientelei lor).Romania ,o tara eșuată !Nu degeaba se îngrijorează SUA de nivelul de corupție atins după peste 30 de ani de democrație…Și tot ăștia or sa iasă,parca vad.Nu stiu de ce mai facem alegeri daca ai cu puțin creier sunt sictiriți și nu merg la vot iar ai cu capu-n sac și clientela (bugetarii,asistații ,cămătarii,infractorii,etc) votează toți constant PSD.Doar că sa ne prefacem că e democrație ?Pai ce ai de afara-s prosti credeți voi?Pe cine păcălim daca înlocuim PCR cu PSD ?Că tot la foamete se va ajunge ,când or tăia ăștia fondurile europene…Și acu avem datorii și mai mari ca acu 30 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3