Donaris 930 x 122

concert filarmonica pitești

Asemenea frumusețe „n-a văzut” Piteștiul! Prezență de neratat!

Asemenea frumusețe „n-a văzut” Piteștiul! Prezență de neratat!

Citiți și: Spectacol memorabil la Filarmonica Pitești!

„Stories of a heart”, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești deschide seria concertelor lunii septembrie printr-un concert jazz&pop.

Citiți și: Operă renumită pusă în scenă de orchestra Filarmonicii Pitești

VINERI, 08 SEPTEMBRIE, ORA 19.00

Vineri, 8 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, Trio Jazz& Pop Pitești și solista vă invită la „Stories of a heart”.

În program: G. Gershwin – „Our love is here to stay”, „But not for me” și „They can’t take that away from me”, F. Coots – „You go to my head”, C. Jobim – „Dindi” și „Desafinado”, M. Drake – „I love the way you’re breaking my heart”, C. Porter – „Night and day”, Weiss- Thiele – „What a wonderful world” și D. Day – „Dream a little dream”.

PE SCENĂ DE LA 15 ANI

„Fermecătoarea solistă, care a urcat pe scenă încă de la vârsta de 15 ani, absolventă a Şcolii ¬ de Muzică în Chişinău şi a unui curs master la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, a cochetat cu mai multe genuri muzicale, dar s-a statornicit la domeniul jazz, în care se regăseşte cel mai bine. A fost aplaudată la Festivalul Studenţesc de Jazz de la Tg. Mureş (2013), în acelaşi an la Sibiu Jazz Fest, apoi în februarie 2014 a fost invitată la Radio Tg. Mureş spre a susţine un recital live în cadrul stagiunii „Seri de jazz şi muzică clasică”.

În octombrie 2015 s-a produs pe scena festivalului The Gardener Jazz de la Iaşi, un an mai târziu adjudecându-şi Premiul special al Juriului la Sibiu Jazz Competition. În anii 2014 – 2015 a colaborat la proiectul „Beatles’n’jazz” împreună cu „Cantaloop Band” şi Cornel Ilie, grup cu care a experimentat o nouă colaborare în proiectul „Elton John plays jazz”.

PREZENȚĂ FAMILIARĂ

Viorica Pintilie a devenit o prezenţă familiară în cluburile si teatrele din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Tg. Mureş, chiar şi la Chişinău, precum şi în Bulgaria, Cehia, Portugalia. În „Stagiunea de jazz” de la Teatrul Act, a luat parte la concertul de muzică braziliană „Oceano”, alături de George Natsis, de Vlad Popescu şi Ciprian Pop. De asemenea, a fost invitata lui Andi Moisescu în emisiunea „Apropo TV”.

Cu glasul său deosebit de suplu, mlădios, nutrit din punct de vedere expresiv de o intensă implicare afectivă, modulat în tonuri uneori grave şi tente catifelate, artista a abordat cu egală dezinvoltură şi studioul de înregistrări, ca protagonistă a unor reuşite albume discografice, si anume: „Stories of a Heart” (2017) şi „Christmas Time Is Here” – în acest album, vocea Vioricăi Pintilie fiind acompaniată de un big band din care au făcut parte colegii ce i-au fost alături în primul album, plus un quartet de coarde şi un grup de suflători, dar și Virgil Ianțu, cu care a înregistrat un duet.

Discul a fost lansat în luna decembrie a anului 2017, într-un concert extraordinar susţinut la Cinema PRO din Bucureşti; dorind a face din concertele de Crăciun o tradiţie, a organizat din nou, în decembrie 2018, la Teatrul Naţional din capitală; în decembrie 2019, la Teatrul Excelsior; iar în decembrie 2022, la Sala Radio, unde a fost acompaniată de către Big Band-ul Radio și Orchestra de camera Radio, unde a împărțit scena și cu Adrian Nour”.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

O prezență de neratat! Cine este și de ce vine în Pitești

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache