EcoMoto 930×122

concert filarmonica pitești

Super concert la Filarmonica Pitești! Elevii, studenții și pensionarii au reducere

Uverturi și arii celebre din opere, la Filarmonica Pitești.

Citiți și: Spectacol inedit! Invitați de talie internațională

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire joi, 12 mai, de la ora 19.00, la un concert vocal-simfonic.

De la ora 19.00, în Sala Simfonia, alături de artiștii instituției și de dirijorul Traian Ichim, participă, în premieră, baritonul Alexandru Chiriac.

În program, uverturi și arii celebre din opere: W.A. Mozart – Uvertura la opera Nunta lui Figaro și Aria contelui „Hai gia vinta la causa” din opera Nunta lui Figaro, G. Rossini – Uvertura la opera Semiramide, G. Donizetti – Aria „Bella siccome un angelo” din opera Don Pasquale și Aria „Cruda, funesta smania” din opera Lucia di Lammermoor, Franz Von Suppe – Uvertura Leichte Kavallerie, G. Puccini – Intermezzo din opera Manon Lescaut, G. Verdi – Aria „Eri tu” din opera Bal mascat și Uvertura la Forza del destino, P.I. Ceaikovski – Poloneza din opera Evgheni Oneghin și Aria lui Oneghin din opera Evgheni Oneghin și G. Bizet – Preludiu la opera Carmen.

Citiți și: Recital de excepție în Pitești!

Născut la Chişinău (Republica Moldova), Traian Ichim urmează liceul și academia din orașul natal și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Lector universitar doctor la Universitatea Transilvania Braşov, a dirijat spectacole la operele din Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Craiova, Opera Naţională din Tirana (Albania), Teatrul de Operă şi Balet Oleg Danovschi Constanţa și concerte la filarmonicile din Chișinău, Brașov, Timișoara, Iași, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Craiova.

A întreprins turnee în: Germania, Austria, Olanda, Elveția, Luxemburg, Anglia, Franţa, Albania, Italia, Republica Moldova și a colaborat cu personalități ale scenei lirice românești și internaționale. A mai colaborat cu Filarmonica Pitești în stagiunile trecute.

Câștigător al Premiului I la „M.O.A. International Opera Academy Competition” – Montecatini Terme (Italia), precum și al altor premii speciale – „Cea mai bună voce verdiană”, Premiul I la prima ediție a Concursului Internațional de Canto „L’assoluta Virginia Zeani” și Premiul I la cea de-a VII-a ediție a Concursului „Vox Artis”, baritonul Alexandru Chiriac este considerat de criticii muzicali „o tânără speranță, posesorul uneia dintre cele mai frumoase și expresive glasuri”.

A mai câștigat Premiul I la Concursul Național de Interpretare a Liedului „Ionel Perlea” și Marele Premiu la Festivalul „Crizantema de Aur”, Târgoviște, în 2013.

Angajat al Operei din Brașov, Alexandru Chiriac este la prima colaborare cu Filarmonica Pitești.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției, prețul unuia fiind 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Foto principal: descriptiv

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3