930 x122 grota rece

flori

AZI E ZIUA LIMBII ROMÂNE! A FOST MARCATĂ DISCRET ŞI ÎN PITEŞTI!

Astăzi este Ziua Limbii Române, o sărbătoare mai puţin cunoscută pentru publicul larg, deşi importanţa sa este evidentă.

Citiți și: Spectacol unic în Lunca Argeșului: Piteștenii, vrăjiți de o explozie de culori nemaivăzută!

Cu această ocazie, o militantă pentru unirea Basarabiei cu România, Alina Din, a organizat azi o ceremonie de depunere de flori la monumentele din Piteşti ale artiştilor Doina şi Ion Aldea Teodorovici, respectiv al poetului Grigore Vieru. Adulţi însoţiţi de copii au pus flori şi au recitat poezii. Alte acţiuni similare nu au mai avut loc în Piteşti în această zi, mai ales că este duminică. Unele instituţii publice au organizat săptămâna trecută câteva simpozioane, în avans, dar numai atât.

Prin adoptarea de către Parlament a legii nr. 53/2013, data de 31 august a fost declarată Ziua Limbii Române. Legea prevede ca Ziua Limbii Române să fie sărbătorită de autorităţile publice din țară şi de reprezentanţele diplomatice din străinătate, inclusiv de Institutele Culturale ale României sau alte instituţii româneşti din străinătate, „prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative şi artistice cu caracter evocator sau ştiinţific consacrate istoriei limbii române.”

Citiți și: Pitești: „Fă-mă de rușine!”/ De ce mă filmezi, mă!?”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90