pizzeria sapori  930 122

Ala

ARE O MARE PASIUNE PENTRU QUILLING

Ala Bacalu are 37 de ani, lucrează ca operator-calculator la o cunoscută firmă de servicii de telecomunicaţii, este din Republica Moldova şi de 10 ani locuieşte în România, în Pitești. Majoritatea timpului liber şi-l dedică quillingului, o formă de artă ce implică utilizarea de benzi de hârtie care sunt rulate, în forme diferite, şi lipite împreună pentru a crea modele decorative.

Citiți și: Spectacol unic în Lunca Argeșului: Piteștenii, vrăjiți de o explozie de culori nemaivăzută!

Cum v-aţi descoperit această pasiune?

-Totul a început în luna februarie a anului trecut. Atunci fetiţa mea a venit de la şcoală cu o floricică făcută din hârtie răsucită. Am rămas atât de plăcut impresionată încât abia aşteptam să vină ziua următoare pentru a putea merge să-mi cumpăr cele necesare, chiar dacă nu aveam nici cea mai vagă idee cum se face. Am fost atât de ambiţioasă încât ziua următoare, la ora 12, aveam deja tot ce îmi trebuia: hârtie, aracet şi instrument de răsucit. Am făcut atunci în jur de 40 de mărţişoare şi le-am vândut pe toate.

Citiți și: Pitești: „Fă-mă de rușine!”/ De ce mă filmezi, mă!?”

Cum aţi învăţat să le faceți? A fost cineva care v-a îndrumat?

-Nu! Am învăţat singură, doar urmărind tutoriale pe YouTube. Am şi un cont de Pinterest şi de fiecare dată caut modele, iar atunci când am timp încerc să le reproduc.

Care ar fi diferenţa dintre origami şi quilling?

-La origami se lucrează cu ajutorul unei coli întregi de hârtie, pe când la quilling, cu fâşii tăiate de 5 mm, 3 mm şi 1 cm. Eu lucrez cu 5 mm deocamdată, însă sper să ajung în curând să lucrez şi cu 3 mm. Asta înseamnă să avansez, lucrările vor ieşi mult mai finuţe!

Cam cât timp vă ia să realizaţi o floare, să zicem, şi care sunt paşii pe care îi urmaţi?

-La început îmi lua în jur de două ore, acum, o oră şi jumătate. Spre exemplu, la jerberă se face mai întâi mijlocul, urmează baza şi petalele: 20 mari şi 20 mici. Există şi un şablon şi fiecare fâşie răsucită se aşează în dimensiunea necesară, asta pentru ca toate petalele să fie la fel. La final, floarea sau florile se lipesc pe hârtie.

Sunt oamenii interesaţi de ceea ce realizaţi? Sunt mulţi cei care cumpără?

-Da, în general sunt sunată şi întrebată dacă pot face o anumită decoraţiune. Nu am nimic în casă, în afară de un purceluş făcut special pentru fetiţa mea. Fac totul la comandă. Am făcut steluţe pentru Crăciun și a costat 7 lei una, mărţişoare la 5 lei, tablouri la 15 lei şi felicitări la 7-10 lei. Probabil ar trebui să coste mai mult, dar eu mă bucur de plăcerea de a le crea. Nu mă îmbogățesc, dar sunt mulțumită că datorită talentului meu pot face câţiva bănuţi în plus, sunt bineveniţi, mai ales că eu cresc singură două fete.

Aţi luat în calcul posibilitatea ca pe viitor să vă promovaţi mai mult produsele, să mergeţi la expoziţii sau târguri?

-Sincer nu m-am gândit atât de departe, dar îmi doresc să evoluez, să fac lucruri mai complicate. (Foto: Facebook Bacalu Ana)

555×222 grota rece
HerasMed (570 x 90 px)