New Profesional Consult 930 x 122

angajati

Beneficii pentru angajați: Se dau tichete valorice de 210 sau 430 lei!

Valoarea tichetelor culturale care pot fi acordate angajaților lunar sau ocazional va fi de 210 lei/lună. În plus, pentru evenimente speciale, suma se va ridica la 430 lei, pentru primul semestru din acest an. Asta spune un proiect publicat de Ministerul Finanţelor.

Citiți și: Apar trei tipuri noi de vouchere pentru români!

Valoarea sumei care se acordă lunar, respectiv ocazional, se utilizează începând cu luna aprilie a semestrului I al anului 2024.

Conform Normelor metodologice, această valoare se aplică și pentru primele două luni ale semestrului următor, respectiv august 2024 și septembrie 2024, notează Digi24.

Citiți și: Interzis pentru toți angajatorii! Nu le pot face asta salariaților!

Potrivit legislaţiei în domeniul biletelor de valoare, semestrul I al anului 2024 începe cu luna februarie şi se încheie cu luna iulie. Semestrul II începe cu luna august şi se încheie cu luna ianuarie 2025.

În anul 2018 a fost aprobată Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Prin acest act normativ a fost fost unificată legislaţia în domeniul biletelor de valoare şi a fost introdus un nou tip de bilet de valoare, şi anume tichetul cultural.

Astfel, conform legii, există mai multe tipuri de bilete de valoare care pot fi acordate. Acestea includ tichete de masă, tichete cadou, tichete de creșă, tichete culturale și vouchere de vacanță.

Potrivit articolului 21 din Legea nr. 165/2018, tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaților. Acestea pot fi primite lunar sau ocazional și sunt folosite pentru a achita bunuri și servicii culturale. De exemplu, abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, parcuri tematice, cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme, etc.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90