930 x122 grota rece

automobile dacia

RENAULT NUMEȘTE UN NOU DIRECTOR GENERAL LA AUTOMOBILE DACIA

Renault numește un nou director general la Automobile Dacia. Groupe Renault anunță numirea lui Christophe Dridi în funcția de director general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România.

Citiți și: PRĂBUŞIRE PE PIAŢA AUTOTURISMELOR. SITUAŢIE ALARMANTĂ LA DACIA

Pe 1 ianuarie 2019, Dridi va prelua această responsabilitate de la Jerôme Olive, Alliance Regional SVP Manufacturing Process Engineering & Supply Chain Eurasia Region, care a avut un mandat interimar începând cu luna septembrie a acestui an.

Citiți și: LA AUTOMOBILE DACIA VOR SUNA SIRENELE DE ALARMARE PUBLICĂ

În ultimii doi ani, Christophe Dridi a fost director executiv al uzinei Vehicule Dacia și membru în comitetul de management al companiei.

Este absolvent al Ecole Supérieures des Sciences et Technologies de l’Ingénieur din Nancy (Franţa) şi deţine o diplomă MBA INSEAD. Și-a început cariera la Renault, în 1993, ca inginer. În 2001 li s-a alăturat echipelor Alianței Renault-Nissan, în Japonia, acolo unde a ocupat funcţia de manager calitate.

Ulterior a devenit director calitate la Renault-Mexic și mai apoi responsabil incidentologie vehicule la Renault Technocentre, în Franța.

În 2009 a preluat responsabilitatea de director fabricație al uzinei din Casablanca și, ulterior, a trecut pe aceeaşi funcţie la uzina din Tanger, ambele din Maroc.

De la 1 octombrie 2016 a condus uzina Vehicule Dacia din Mioveni.

În locul său la conducerea uzinei Vehicule Dacia va veni, de la 1 ianuarie 2019, Miguel Oliver. Oliver este inginer, absolvent al universităților Politehnica din Valencia (Spania) și Braunschweig (Germania) și licențiat în științe economice al Universității din Bilbao (Spania).

Și-a început cariera la Daimler în anul 1999, acolo unde a avut, timp de 17 ani, diferite responsabilități în domeniile fabricației, calității, proceselor de inginerie, auditului și lansărilor de vehicule.

În 2016 i se alătură Groupe Renault, la uzina din Palencia, în Spania, fiind director calitate vehicule. Acolo a fost responsabil de măsurile luate în vederea ameliorării calității vehiculelor.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90