NOR CURIER 930X122

cinema bucurești

AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR LA CINEMA ,,BUCUREŞTI”

Amintiri din Epoca de Aur la Cinema ,,Bucureşti”. În următorul weekend, 4-5 august 2018, la Cinematograful ,,Bucureşti” din centrul Piteştiului vor rula filmele „Atelierul” și „Amintiri din Epoca de Aur 2”/„Dragoste în timpul liber”.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Sâmbătă, 4 august, de la ora 18, veţi putea viziona filmul „L’atelier” („Atelierul”), lansat în România în 2018. „Atelierul” vorbește despre dificultatea generației tinere de a-și găsi locul într-o societate violentă, divizată între probleme sociale și politice.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Olivia (Marïna Fois), o scriitoare celebră, organizează un atelier de vară la care participă un grup de tineri din sudul Franței. Printre ei, Antoine, un tânăr conflictual și talentat, care rupe dinamica grupului. Olivia este deopotrivă îngrijorată și fascinată de violența lui Antoine și încearcă să-l cunoască dincolo de granițele Atelierului.

Filmul este regizat de Lauren Cantet, iar în rolurile principale îi veți putea vedea pe Marina Foïs, Matthieu Lucci, Florian Beaujean, Mamadou Doumbia și Mélissa Guilbert.

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei.

Duminică, 5 august 2018, tot de la ora 18, va rula producţia „Amintiri din Epoca de Aur”, partea a doua, „Dragoste în timpul liber”.

Acesta este un film realizat în 2009, cu Diana Cavallioti și Radu Iacoban în rolurile principale, regia fiind semnată de Ioana Uricaru, Hanoo Höfer și Răzvan Mărculescu.

Acțiunea se petrece în România anilor ’80. La primăria dintr-un sat sună telefonul: un politruc de la Centru pornește să inspecteze traseul vizitei de lucru a Tovarășului, care va avea loc în ziua următoare și insistă ca ordinele să-i fie respectate întocmai. În Casa Scânteii e fierbere mare: în toate fotografiile oficiale, tovarășul Ceaușescu își scoate pălăria în fața domnului Giscard D’Estaing, iar acest lucru este ideologic ,,in-ac-cep-ta-bil”.

În același timp, la ușa Crinei sună Bughi și cere o sticlă goală: e tânăr, arătos, dă video la bairamuri și, de la filmele cu Bonnie și Clyde, Crina începe să viseze.

Prețul unui bilet este de 6 lei.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90