NOR CURIER 930X122

bogdan ficeac

BOGDAN FICEAC VINE LA CINEMA “BUCUREȘTI”

Sâmbătă, 14 martie 2020, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul de Oscar „Parazit”. Regia îi aparține lui Bong Joon Ho, în rolurile principale jucând Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Woo-sik Choi și Yeo-Jeong Jo.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

În film, membrii familiei lui Ki-Taek au o relație apropiată, dar toți patru sunt șomeri. Într-o zi, fiul cel mare, Ki-woo, este recomandat de prietenul său, student la o universitate de prestigiu, pentru un post de meditator bine plătit de o familie bogată.

Citiți și: Pitești. E gratis!

În speranța unui venit constant pentru familia sa, Ki-woo se îndreaptă spre casa familiei Park pentru un interviu. Ajuns acolo, o întâlnește pe Yeon-kyo, frumoasa moștenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii și două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situații incontrolabile.

Anul acesta, la Oscar, „Parazit” a fost cel mai premiat film al galei, câștigând patru trofee: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun film străin și cel mai bun scenariu original.

„Parazit” este o comedie neagră cu accente de thriller, care descrie violența generată de inegalitățile sociale.

Prețul unui bilet la „Parazit” este de 12 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 15 martie 2020, tot de la ora 18, la Cinematograful „București” va fi difuzat filmul românesc „Nostalgia dictaturii”. Regia este semnată de Marius Th. Barna, iar scenariul îi aparține lui Bogdan Ficeac (cunoscutul publicist și jurnalist, născut în Pitești). Din distribuție fac parte Victor Rebengiuc și Dorel Vişan.

Documentarul are un prolog, trei capitole și un epilog:

-capitolul 1 – „Era mai bine înainte” – argumentele nostalgicilor în favoarea respectivei aserțiuni;

-capitolul 2 – „Nu era mai bine înainte” – le este dedicat adversarilor totalitarismului, fiind prezentate argumentele acestora cu privire la nocivitatea sistemului comunist;

-capitolul 3 – „Acum este mai bine?” – prezintă principalele motive de nemulțumire ale unor importante segmente de cetățeni față de situația generală din perioada postcomunistă actuală;

-epilogul – „Nefericiți între lumi” – este dedicat concluziilor.

După film va avea loc o sesiune Q&A, regizorul Marius Barna și scenaristul Bogdan Ficeac urmând să răspundă întrebărilor publicului piteștean.

Prețul unui bilet la „Nostalgia dictaturii” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. (Sursă foto Bogdan Ficeac: revistaflacăra.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3